Diensten / Sociaal verhuurkantoor / Sociaal Verhuurkantoor Noord-Limburg

Sociaal Verhuurkantoor Noord-Limburg

Het Sociaal Verhuurkantoor is de schakel tussen verhuurders op de private woningmarkt en huurders die het financieel en/of sociaal moeilijk hebben. Het SVK huurt woningen, appartementen en studio's en verhuurt ze door aan sociaal kwetsbare huurders.

VZW Sociaal Verhuurkantoor Noord-Limburg

Het Sociaal Verhuurkantoor Noord-Limburg is een initiatief van de acht Noord-Limburgse OCMW's, verenigd binnen Welzijnsregio Noord-Limburg: Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt.

Samen met Sociale Huisvestingsmaatschappijen Kempisch Tehuis en Ons Dak, RIMO-Limburg en CAW Limburg zijn dit de leden van vzw Sociaal Verhuurkantoor Noord-Limburg.

Huurders

Sociaal verhuurkantoorAan de huurders biedt het sociaal verhuurkantoor optimale woonzekerheid in een goede en betaalbare woning.

De huurder wordt begeleid in het kennen van zijn rechten, maar eveneens in het nakomen van zijn verplichtingen.

De huurder moet voldoen aan de inschrijvingsvoorwaarden van het sociaal huurstelsel (inkomensgrens) en wordt ingeschreven op de wachtlijst van het sociaal verhuurkantoor.

De woning wordt toegewezen op basis van vastgelegde toewijzingscriteria. Het huren van een SVK woning geeft mogelijkheden tot het bekomen van een huursubsidie.

Meer informatie over huren bij een Sociaal Verhuurkantoor vindt op de website van SVK Noord-Limburg.

Eigenaars

Eigenaars verhuren hun woning aan het Sociaal Verhuurkantoor dat de huurdersverplichtingen op zich neemt. Hierdoor heeft de eigenaar garantie op betaling van de huur en op het onderhoud van de woning.

Het Sociaal Verhuurkantoor Noord-Limburg is erkend door de Vlaamse Overheid. 

Meer informattie over verhuren bij een Sociaal Verhuurkantoor vindt op de website van SVK Noord-Limburg.

Contact

U kan het Sociaal Verhuurkantoor contacteren op het telefoonnummer 011/23 87 70.

De onthaalbediende van het SVK is aanwezig op VRIJDAG aan de balie van Welzijnsregio, Hoekstraat 70 (verdieping 1split). Tijdens de openingsuren in de voormiddag (9u-12u) of op afspraak in de namiddag.

Privacyverklaring SVK