Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 5 juni 2023.

E-inclusion for Belgium

In mei 2022 werd de eerste projectoproep “e-inclusion for Belgium – OCMW 2022” gelanceerd door de POD Maatschappelijke Integratie. Aanvullend op Digibanken besloten we hier op in te tekenen. 

Deze oproep richtte zich op OCMW’s en hun partnerschappen. Het project voor de regio Noord-Limburg was één van de 40 goedgekeurde projecten die digitale inclusie voor kansengroepen voorop zetten.

Het project E-inclusie van Welzijnsregio Noord-Limburg bestaat uit het versterken van de digitale vaardigheden en de toegang tot de essentiële diensten. De gedetecteerde noden betreffen de moeilijkere toegang tot hardware of beperkte mobiliteit door handicap, nood aan toegankelijke informatie over digitalisering en nood aan versterkte digitale vaardigheden van sociale professionals in contact met de doelgroep.

Binnen dit éénjarig project wordt er sinds november 2022 ingezet op het ontwikkelen van DigiSnacks (toegankelijke kaartjes over een digitaal proces), het voorzien van hard- en software voor personen met een handicap in het digipunt van de bibliotheek, het opzetten van een educatief traject voor sociale professionals en het aanbieden van een dienstverlening-aan-huis rond digitale vragen.