Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 17 december 2019.

Diversiteitsaward voor Welzijnsregio

Op vrijdag 13 december reikte de Limburgse integratieraad de diversiteitsaward uit. Deze award zet goede projecten rond etnisch-culturele diversiteit van lokale besturen in de kijker zetten. De Limburgse Integratieraad is een erkende regionale adviescommissie en samenwerkingspartner van het Agentschap Integratie en Inburgering.

 

Welzijnsregio ontving de award voor het diversiteitsproject 'Samen voor een kleurrijk Noord-Limburg', waarbij de Noord-Limburgse gemeenten regionaal krachten bundelen om lokaal een gespecialiseerde dienstverlening en activiteitenaanbod rond taal, wonen, werk en diversiteit aan te bieden. 

De award is een mooie erkenning voor de samenwerking tussen de OCMW’s, expertisedeling en -versterking, de vele acties om integratie te bevorderen en diversiteit in de kijker te plaatsen.

Tegelijk is het zeker een stimulans om de  samenwerking tussen OCMW's en partners binnen Noord-Limburg verder te zetten. De award zelf, een prachtig kunstwerk van Martin Ademola Oluwadiran, krijgt een ereplaats in de vergaderlokalen van Welzijnsregio.

Wil je meer weten over de werking en de acties van de Dienst Integratie voor personen van buitenlandse herkomst? Neem contact op met integratiecoördinator Goele Kerkhof