Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 14 december 2018.

Maak kennis met de opleiding tot verzorgende/zorgkundige

Op 4 maart 2019 start ZorgGroep Lommel een nieuwe voltijdse dagopleiding voor verzorgende/zorgkundige.

Ben je sociaal ingesteld? Zorg je graag voor anderen? Wil je graag de handen uit de mouwen steken en hulp bieden waar nodig? Wil je je loopbaan een andere wending geven? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

De opleiding is gratis. Voorkennis of een eerder behaald diploma is niet vereist. Het project loopt in samenwerking met de VDAB en Welzijnsregio Noord-Limburg.

Op dinsdag 8 januari 2019 is er een infosessie voor een kennismaking met deze boeiende zorg-opleiding.

Veelbelovend

Intussen zijn er al enkele jaargangen gepasseerd van deze opleiding tot verzorgende/zorgkundige in Noord-Limburg. Als dienst Gezinszorg van Welzijnsregio hebben we uit deze groep van afgestudeerden al regelmatig kunnen rekruteren, tot grote tevredenheid. Een win-winsituatie voor werkgever en werknemer. Voor verschillende kandidaat verzorgenden is deze opleiding immers een belangrijk keerpunt in hun beroepscarrière.

De opleiding duurt een jaar en verstrekt de deskundigheid en bekwaamheid die het beroep van verzorgende vereist. In afwisseling met een theoretisch gedeelte wordt veel praktijkervaring opgedaan met stages zowel in de thuiszorg als in een woonzorgcentrum.

Bij een succesvolle afsluiting wordt een officieel erkend bekwaamheidsattest afgeleverd dat toegang geeft tot een job in een dienst voor gezinszorg aan huis of in een woonzorgcentrum en met hoge tewerkstellingskansen.

Daarna is er de mogelijkheid om de bijkomende module van ‘zorgkundige’ te volgen, met een duur van zes weken.

Een aanrader

Ben je zelf geïnteresseerd of ken je personen voor wie deze opleiding mogelijk de sleutel voor een nieuwe job wordt dan kan je voor meer info terecht bij opleidingscoördinator Dominique Serroeyen bij het OCMW van Lommel. Zij is telefonisch te bereiken op 011/399 753 of per mail dominique.serroeyen@ocmwlommel.be.

Er is een infosessie voorzien over deze opleiding op dinsdag 8 januari 2019 om 9.00 uur in het Opleidingscentrum, Norbert Neeckxlaan 50, 3920 Lommel (achterkant Huis van de Jeugd).

Info

Meer info en inschrijven via deze link: https://www.vdab.be/opleidingen/aanbod/900100/cursus/117455/Verzorgende-LOMMEL