Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 13 augustus 2008.

Klimaat op maat bij OCMW Hechtel-Eksel

In de periode van november ‘07 tot april ‘08 namen 11 gezinnen uit Hechtel-Eksel deel aan het project “Klimaat-Op-Maat”, georganiseerd door de Bond Beter Leefmilieu en de provincie Limburg.

Als een enthousiaste klimaatwijk behaalden deze gezinnen het vooropgestelde doel om gedurende deze periode hun energieverbruik met minstens 8% te doen dalen. Zij werden hierin begeleid en gesteund door zowel het OCMW als het gemeentebestuur van Hechtel-Eksel.

Klimaat op Maat Met een totale besparing van 21,53 % droegen de deelnemende gezinnen hun steentje bij aan het provinciale resultaat van 9,35 % energiebesparing. Zulke inspanning verdient een beloning!

Daarom organiseerde het OCMW in samenwerking met het gemeentebestuur een slotmoment, waarop alle deelnemers werden uitgenodigd voor een hapje en een drankje en er nog een leuke beloning aan elk gezin werd uitgereikt.