Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 19 mei 2008.

Dienstenbedrijf Opportunitas bestaat één jaar

Dienstencheque onderneming Opportunitas is een dochterorganisatie van het OCMW van Hamont-Achel. Bij de start van Opportunitas was één van de voornaamste doelen om bijkomende tewerkstellingsmogelijkheden binnen Hamont-Achel en omliggende Noord-Limburgse gemeenten te creëren en dit voornamelijk voor mensen uit de kansengroepen.

Op 1 juni 2007 startte de eerste huishoudhulp bij Opportunitas en één jaar later is het bedrijf uitgegroeid tot 25 werknemers die dagelijks aan iets meer dan 100 gezinnen huishoudelijke hulp aanbieden.

“De aanpak van Opportunitas is anders dan bij de meeste dienstenchequebedrijven” vertelt voorzitter Serge vander Linden. “Opportunitas stelt via het systeem van de dienstencheques huishoudhulpen ter beschikking tegen een betaalbare prijs. Bij Opportunitas is het echter de kwaliteit die primeert! Men werkt er enkel met gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers die allen over een vaste arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur beschikken. Alle huishoudhulpen worden verplicht om een aantal vormingsuren te volgen over zowel persoonsgerichte vorming als schoonmaaktechnieken. Onze medewerkers zijn steeds zeker van een vaste uurrooster en onze klanten waarderen het dat ze kunnen bouwen op onze gemotiveerde huishoudhulpen.”

“Het zoeken naar de juiste match tussen gezin en huishoudhulp is één van de voornaamste doelstellingen van onze organisatie” zegt coördinator Liesbeth De Meyer.  Opportunitas werkt volgens de principes van de meerwaarde-economie. Dit wil zeggen dat voorrang wordt gegeven aan arbeid op kapitaal en dat men streeft naar een maatschappelijke meerwaarde.

Om dit te realiseren heeft Opportunitas sinds februari 2008 de erkenning als invoegbedrijf bekomen van Vlaams Minister van Sociale Economie en Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt. Een “invoegbedrijf” is enkel weggelegd voor ondernemingen die bereid zijn kansengroepen een duurzame tewerkstelling te garanderen met aandacht voor opleiding en begeleiding. Van het Vlaamse Gewest ontvangt Opportunitas hiervoor een kleine loonsubsidie per voltijds equivalente werknemer.

Opportunitas is continu op zoek naar huishoudhulpen en klanten in de regio Noord-Limburg. Wie interesse heeft kan contact opnemen met coördinator Liesbeth De Meyer op telefoon n° 0476 21 08 76 of spring even binnen in het kantoor op het Michielsplein 1 te 3930 Hamont-Achel (in het OCMW gebouw) – telefoon n° 011 80 55 55.