Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 27 februari 2022.

Kinderopvang in Noord-Limburg

Jobdag VDAB Begeleider in de kinderopvang

Donderdag 24 februari organiseerde VDAB ism Welzijnsregio en haar besturen een jobdag voor begeleiders in de kinderopvang in de Werkwinkel op onze campus in Pelt.

Onze initiatieven kinderopvang gaven al langere tijd aan dat het vinden van geschikte kandidaten om de vacatures in te vullen geen sinecure was. De vacatures werden in kaart gebracht en actief gezet op de website van VDAB. De bemiddelaars gingen aan de slag om passende kandidaten te contacteren en uit te nodigen.
 
Ook geïnteresseerden in de kinderopvang die op dit ogenblik nog geen kwalificaties hadden, konden langskomen. VDAB heeft met de opleidingspartners en Welzijnsregio met het aanbod van de Leerwinkel een ruim aanbod waar ook deze kandidaten kunnen groeien naar een job in de kinderopvang.
De lokale besturen waren aanwezig met hun personeelsdienst en/of kinderopvanginitiatief om kandidaten het ruime jobaanbod in onze regio kenbaar te maken.
Het was een mooie eerste stap en krachtige samenwerking om invulling te geven aan de noden van het knelpuntberoep begeleider in de kinderopvang.

Presentatie "ondersteuning kinderopvang" door VDAB

Fotoreeks jobdag

 

Coming soon: 't Vliegertje

Maandag 21 maart opent kinderdagverblijf ’t Vliegertje officieel haar deuren. ’t Vliegertje werd gerealiseerd dankzij het Project Opvangnet, met de steun van het Kinderarmoedefonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting. 

Dit mooie initiatief vertrekt vanuit een Noord-Limburgs samenwerkingsverband en groeide vanuit de noden van verschillende partners: SyntraPXL, Gezinsbond, Kinderopvang Gezinsbond, Kind&Gezin, LIGO, VDAB, Welzijnsregio en haar besturen.

Alleenstaande, kwetsbare, maar ook modale gezinnen (die al dan niet een opleiding willen volgen bij Syntra) kunnen hier terecht met hun babytjes en kleine kindjes tussen 0 en 3 jaar.

Er wordt momenteel tegen de klok gewerkt om een groot lokaal helemaal om te vormen naar een gezellige, warme, kindvriendelijke opvanglocatie. 

Hou onze communicatiekanalen in de gaten voor actuele info. 
Meer info over het project? Je wil dit project nauwer opvolgen? Je wil iemand toeleiden? Neem contact met onze stafmedewerker sociaal beleid Valérie Moonen

 

Kick-off digitaal loket kinderopvang

6 van onze gemeenten (Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt) sloegen de handen in elkaar om regionaal een bestek uit te schrijven voor implementatie van een digitaal loket kinderopvang. De procedure werd gegund aan Opvang Vlaanderen. 

Op 24 februari werd er een digitale kick-off georganiseerd met de mensen van Opvang Vlaanderen en lokale medewerkers van de gemeenten die het project zullen opvolgen. We hopen snel heel veel kinderopvanginitiatieven (creches, onthaalouders, groepsopvang,...) in de regio warm te maken om actief met het platform aan de slag te gaan. Zo krijgen ouders die op zoek zijn naar opvang een zicht op het voor hen best mogelijke aanbod. Daarnaast kunnen onze gemeenten perfect monitoren waar de noden en behoeften zitten, welke wachtlijsten er zijn,... en zoeken naar snelle oplossingen voor ouders die daar nood aan hebben.