Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 13 februari 2019.

Netwerken en koken met vrienden van ver in Oudsbergen

Juni 2018 organiseerde de sociale dienst van Meeuwen-Gruitrode een eerste netwerkmoment rond diversiteit. In dit overleg werden zo veel mogelijk mensen betrokken die een link hadden met het thema.

Er werd  volop gebrainstormd over integratie met professionals, vrijwilligers, mensen uit de doelgroep, leden van de welzijnssschakel,  politici, ....Het resultaat was een schat aan ideeën voor verdere acties rond integratie in de nabije en verre toekomst.

Koken met vrienden

Met een kernteam van de netwerktafel kozen ze ervoor om als eerste te investeren in een project dat al sterk in zijn schoenen stond en dat in Opglabbeek toch een sterke meerwaarde biedt, namelijk: “Koken met vrienden van ver.

Op maandag 28 januari 2019 werd voor de eerste keer ook samen gekookt in Oudsbergen, en niet zonder succes!

Een 3O-tal mensen toverden samen een uitgebreide maaltijd op tafel, en aten ze al pratend samen op. Het doel is om deze activiteit maandelijks  te organiseren en aan vrijwillige koks is zeker geen gebrek.

Proeven van andere culturen

Telkens kan dan letterlijk en figuurlijk worden geproefd van elkaars cultuur. Bovendien krijgen anderstaligen op een heel laagdrempelige manier de kans om hun netwerk binnen België verder uit te breiden.

Er mag dus zeker gezegd worden dat deze actie  een inspirerend voorbeeld is, van hoe het samenleven in diversiteit in kleine stappen kan worden bevorderd.