Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 15 januari 2010.

Nieuwjaarsreceptie 2010

Naar jaarlijkse gewoonte hield Welzijnsregio Noord-Limburg een nieuwjaarsontmoeting voor zijn personeelsleden. Afwisselend wordt één van de deelnemende gemeenten aangedaan en begin 2010 was Welzijnsregio te gast in Cultureel Centrum Palethe te Overpelt.

Het motto van Welzijnsregio ‘Regionaal organiseren en lokaal aanbieden’ werd op de receptie wel echt in de praktijk gebracht. Welzijnsregio nodigde uit en de medewerkers van het Sociaal Huis van Overpelt serveerden attent en professioneel. Snel voelde ieder zich ‘thuis.

Voorzitter Willy Mertens bracht er zijn nieuwjaarsgroeten over aan personeelsleden en sympathisanten van Welzijnsregio Noord-Limburg. Hij schetste het voorbije 2009 als een deftige uitstulping op de groeicurve van tiener Welzijnsregio. Nieuwe diensten zoals de Opvoedingswinkel en de Karweidienst werden aan het dienstenpakket toegevoegd. De dienst Gezinszorg kreeg opnieuw een forse uitbreiding met 9.000 prestatieuren.

Groei en kwaliteit zijn de wisselende sleutelwoorden in het prille levensverhaal van deze OCMW-vereniging. Waar 2009 heel wat nieuwigheden en groei bracht, zal 2010 meer aan de inhoud werken.

Kwaliteit die dag aan dag wordt geleverd door het personeel, waarvoor de voorzitter woorden van dank en waardering had. Hij wees erop dat in de huidige crisistijd een dubbele impact heeft op het welzijnswerk. Enerzijds moeten omwille van sleche economische tijden meer en meer mensen beroep doen op de hulpverlening. Anderzijds komt de hulpverlening zelf onder druk te staan omdat ook de overheid het moeilijk heeft om met minder inkomsten meer dienstverlening te organiseren.

25 jaar dienst

Ook dit jaar waren er enkele medewerkers te vieren met 25 jaar dienst als verzorgende bij Welzijnsregio Noord-Limurg. Ria Stevens van het team Neerpelt en Maria Houben van het team Peer werden hiervoor in de bloemetjes gezet.