Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 3 april 2009.

Lottowinst voor Natuurproject

Nationale LoterijDe Nationale Loterij besteedt een deel van haar winsten aan sociale doelstellingen. Zo kunnen projecten in het kader van armoedebestrijding een aanvraag doen voor een stevig steuntje in de rug. Nadat wij vorig jaar gebruik konden maken van een toelage van de Nationale Loterij om het Sociaal Verhuurkantoor op te starten, was het nu de beurt om voor het Natuurproject van de dienst Tewerkstelling en Opleiding een aanvraag in te dienen.

Het Natuurproject was immers dringend toe aan een vervanger voor zijn jeep die al van in de beginperiode dienst doet om materiaal en werknemers op hun werkplek te brengen.

Het Natuurproject biedt werkervaring aan een ploeg van een zestal arbeiders die onder leiding van een ploegbaas werkzaamheden uitvoeren in de Noord-Limburgse natuurgebieden en bossen.

In de meest afgelegen plekjes van de Lommelse Sahara tot de Donderslagse Heide in Meeuwen zijn de natuurarbeiders dagelijks aan de slag, in alle seizoenen. Degelijk vervoer om ter plekke te geraken is dan wenselijk.

Dankzij de subsidie van de Nationale Loterij kon een gepast voertuig op de kop worden getikt.

Met frisse moed en in de eerst lentezon gingen de mannen in 4x4 naar hun eerstvolgende opdracht. Samen met de Peerse schooljeugd werd een bosaanplant uitgevoerd in Wijchmaal.

Voor meer info over het natuurproject, zie: