Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 29 oktober 2017.

Tentoonstelling - Het Regent op mijn neus - zet dementie in de kijker

Tot 9 november loopt in de bibliotheek van Hamont-Achel nog een bijzondere tentoonstelling rond het thema 'dementie'.

Dementie leeft in onze samenleving.

En ieder heeft zijn manier om dementie te zien of ermee om te gaan. In het kader van ‘Alzheimer Code 2017’ slaan de rusthuizen van Hamont en Achel, het OCMW en de bibliotheek van Hamont-Achel de handen in mekaar om dementie nog meer bespreekbaar te maken.

Dementie bespreekbaar

“De werken die je er kan bewonderen hebben het thema ‘dementie’ als uitgangspunt”, zegt Inge Dreesen van het WZC St.-Jan Berchmans. “Deze werden gemaakt door mensen die hier op verschillende manieren mee in aanraking komen; van veraf of net van heel dichtbij.”

“Via deze tentoonstelling willen we dementie in de kijker zetten en het onderwerp bespreekbaar maken”, vult Marleen Custers van WZC Aan de Beverdijk aan. “Bovendien brengen we op deze manier mantelzorgers met elkaar in contact en bieden we ook de inwoners van Hamont-Achel een klare blik op de wereld van dementie.”

De tentoonstelling maakt deel uit van het project ‘de Alzheimercode’, een initiatief waar meer dan 60 Vlaamse steden en gemeenten aan deelnemen, waaronder ook Hamont-Achel. “Dergelijke projecten dragen bij aan een dementievriendelijk klimaat”, zegt OCMW-voorzitter Serge Vander Linden. “We hebben dan ook geen seconde getwijfeld om hier onze medewerking aan te verlenen.”

De tentoonstelling kan bezichtigd worden van 13 oktober t.e.m. 9 november 2017 tijdens de openingsuren in de bibliotheek van Hamont-Achel (Wal 26, 3930 Hamont-Achel).

Bekijk hier de video van TV-Limburg