Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 21 maart 2017.

Stem voor de meest gastvrije gemeente

Vluchtelingenwerk Vlaanderen zet met de campagne Gastvrije Gemeente ook dit jaar gastvrije initiatieven in Vlaanderen en Brussel in de schijnwerpers. Maar liefst 458 initiatieven zijn aangemeld.

We willen laten zien hoe gastvrij Vlaanderen en Brussel en afgeleid... Noord-Limburg zijn. En jij beslist mee! Neem ten laatste op 26 maart 30 seconden de tijd voor een stem op je favoriete initiatief. Je brengt het zo dichter bij de publieksprijs én de bijbehorende cheque van 1000 euro.

Bezoek LOI-Bocholt aan Budget4Life

Heel speciaal willen we het initiatief van LOI Bocholt in de kijker zetten.

Sociaal Huis(OCMW)Bocholt heeft i.s.m. Welzijnsregio Noord-Limburg en BIZ-Limburg een initiatief ingediend voor de award ‘gastvrije gemeente’. Ons initiatief betreft Budget4Life voor vluchtelingen:

Zodra vluchtelingen op eigen benen in onze Belgische maatschappij komen te staan, worden zij met zeer veel problemen en onduidelijkheden geconfronteerd zoals hoeveel het leven in België nu werkelijk kost, wat de gevaren zijn van het niet betalen van je facturen, hoe reclame je kan misleiden etc.

De overgang van de materiële hulpverlening naar de financiële hulpverlening is groot! Om hen een zo goed mogelijke (financiële) start in onze samenleving te geven, hebben wij in november 2016 voor de eerste keer een aparte rondleiding voor hen voorzien op de interactieve budgetbeurs namelijk Budget4Life. Hier gaan we op een interactieve manier zeer concreet in op deze verschillende gevaren en problemen die het niet goed beheren van je budget kunnen teweegbrengen.

Stem hier voor het project van Bocholt

Meer info over Budget4Life in Noord-Limburg

Andere voorgedragen initiatieven in Noord-Limburg

Maar je kan ook voor andere initiatieven stemmen die uw sympathie wegdragen in het kader van gastvrije gemeente. En gelukkig voor de brede sympathie, mag er ook op meerdere initiatieven tegelijk gestemd worden.

Voor Noord-Limburg kunnen we nog aanbevelen:

Hechtel-Eksel

Lommel

Neerpelt