Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 20 februari 2016.

OCMW Hechtel-Eksel keurt beleidsplan kinderarmoede goed

De OCMW-raad van Hechtel-Eksel gaf zijn goedkeuring aan het beleidsplan kinderarmoede. Voorzitter Tony Baselet blikt tevreden terug op het afgelegde traject om tot dit - door OCMW en gemeente - gedragen plan te komen.

Binnenkort wordt een nieuwe ‘koffieklets’ georganiseerd, waarop het beleidsplan wordt voorgesteld. Hogeschool PXL brengt de resultaten van het onderzoek en RIMO zal zijn methodiek toelichten. Op dit ontmoetingsmoment zullen niet alleen hulpverleners of organisaties worden uitgenodigd. Iedereen die begaan is met de problematiek is welkom.

't Kietelt om te beginnen...

Vanaf dit jaar verdeelt Kietelt ook in Hechtel-Eksel ‘verjaardagsdozen’ uit aan kinderen van kwetsbare gezinnen. Deze doos bevat heel wat feestbenodigdheden en geschenkjes.

Kinderen uit kansarme gezinnen hebben vaak te maken met sociale uitsluiting. Ze kunnen niet trakteren op school en blijven daarom thuis op hun verjaardag. Of ze kunnen zelf geen verjaardagsfeestje geven en worden dus ook niet uitgenodigd op andere feestjes. Met de verjaardagsdoos kunnen we helpen om van de verjaardag van deze kinderen een bijzondere dag te maken én versterken we het gevoel van eigenwaarde en de sociale aanvaarding van het kind.

Meer info: kinderarmoede@ocmwhechtel-eksel.be