Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 4 september 2012.

Peerse Welzijnscampus geeft huiswerkbegeleiding

Vanaf 17 september kunnen studenten van het secundair onderwijs in het Poorthuis terecht voor huiswerkbegeleiding. Ook de ouders worden bij dit unieke project betrokken. Geen wonder dat het ‘opvoedingsondersteunende’ ‘Opstap’ op veel bijval mag rekenen bij specialisten en onlangs werd bekroond door de ‘Telenet-Foundation’.

Huiswerkbegeleiding

Schepen van welzijn Lutgarde Ceyssens: ‘Onderzoek toont dat een goede gezondheid vaak begint met een degelijke schoolse vorming. Aangezien het huiswerk in de privé-sfeer wordt gemaakt en men op die momenten niet kan terugvallen op de leerkrachten, kan het wel eens fout gaan. Bovendien speelt het internet hierbij tegenwoordig een belangrijke rol. Niet alleen bestaat er nog altijd een soort ‘digitale kloof’ maar willen wij bovendien een ‘juist ‘gebruik van dit medium aanbrengen. En jawel, je huiswerk maken hoeft niet saai te zijn. Wie goed ‘leert leren’ heeft meestal ook meer vrije tijd! ’’

Opstap

Tijdens het project ‘Opstap’ staan gemotiveerde vrijwilligers klaar om de jongeren na schooltijd te onthalen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Op die momenten zullen ook de nodige laptops ter beschikking zijn. In overleg met de ouders worden vooraf en doorlopend goede afspraken gemaakt.

Bijzonder is ook dat de ouders vrijblijvend hun ervaringen kunnen uitwisselen tijdens maandelijkse bijeenkomsten.

Geïnteresseerden kunnen voor alle informatie terecht bij Kathy Leyman van de Welzijnscampus Peer, Tel. 011 61 03 52 en Kathy.leyman@peer.be.