Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 14 oktober 2011.

Boeiende opvoedingsavonden voor het najaar

De boeiende en drukbezochte opvoedingsavonden die tijdens vorig schooljaar plaatsvonden, vormden de aanzet voor de Opvoedingswinkel Noord-Limburg om met haar lokale partners uit de verschillende Noord-Limburgse gemeenten opnieuw een gevarieerd programma aan opvoedingsavonden samen te stellen.

Elke gemeente verwelkomt een gastspreker die op zijn manier een opvoedingsthema zal aansnijden en toelichten. Daarnaast plaatst de Opvoedingswinkel Noord-Limburg het programma van de Gezinsbond in de kijker. Deze organiseert in de Noord-Limburgse regio eveneens heel wat interessante info- en vormingsmomenten over opvoeding.

In de Opvoedingswinkel kan je snel, gratis en discreet terecht met al je kleine en grote vragen over de opvoeding van kleine en grote kinderen. Naast deze persoonlijke gesprekken met een consulente, organiseert de Opvoedingswinkel deze infoavonden.

Elke opvoedingsverantwoordelijke, zowel ouder als professioneel, familielid of andere geïnteresseerde,   is hier welkom.

Een overzicht van de lezingen in het najaar…

Op dinsdag 25 oktober mag Els Vuerstaek in Peer de spits afbijten met het thema ‘Oei, ik groei! De sprongen in de ontwikkeling van baby’s worden toegelicht aan de hand van herkenbare voorbeelden, doorspekt met praktische tips en spelletjes die je als ouder helpen om deze moeilijke periode om te zetten in vooruitgang.

In Overpelt zal trendwatcher Herman Konings op donderdag 27 oktober in zijn glazen bol kijken om een beeld te schetsen wat Opvoeden met een blik op de toekomst!’ zou kunnen betekenen.

De Gezinsbond organiseert samen met de Rotaryclub Overpelt -  Noord-Limburg in Peer een namiddag voor grootouders. Op donderdagnamiddag 10 november  zal Marijke Bisschop een boeiende uiteenzetting geven over haar visie op de rol van grootouders in onze samenleving en hun plaats in het leven van hun kleinkinderen.

Op donderdag 24 november nodigt de Gezinsbond Claire Wiewauters uit voor een infoavond met als thema Mag ik triest zijn?. Hoe weet je als ouder wat er aan de hand is, wanneer je kind somber is? Hoe kan je er gehoor aan geven en hoe ga je ermee om?

Maurits Wysmans verwelkomen we op 30 november in Bree. Volwassen worden doe je niet in één twee drie. Opgroeiende tieners hebben heel wat nieuwe interesses en zijn op zoek naar hun nieuwe ik. Ze hebben duidelijk een eigen mening en gaan ervoor. Ouders maken zich soms zorgen, willen graag helpen, maar mogen zich vooral niet moeien. Hoe ga je daar nu mee om?

Het eerste deel van de lezingenreeks sluiten we op 15 december af in Overpelt. Julie Verfaillie komt ons een aantal succesrecepten over voeding en op-voeding brengen. In haar voordracht komt hoofdzakelijk het eetgedrag van peuters en kleuters aan bod. Ze overloopt de belangrijkste aspecten van een gezonde voeding en levensstijl. Daarnaast staat ze uitgebreid stil bij gezond op-voeden. Afsluitend zet ze de belangrijkste tips om gezonde voeding en op-voeding te combineren op een rijtje.

In het voorjaar 2012 staan er eveneens heel wat heel wat boeiende sprekers en interessante thema’s op het programma. Deze vind je alvast terug in de agenda op de website www.opvoedingswinkelnoordlimburg.be

Wil je meer weten over onze werking, kom dan gerust eens langs of kijk eens op www.opvoedingswinkelnoordlimburg.be. Je kan ook altijd telefoneren naar de opvoedingsconsulente, Agnes,  0474/966 490 of Marijke, 0474/966 494.