Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 14 januari 2011.

Nieuwjaarsreceptie 2011

Naar jaarlijkse gewoonte hield Welzijnsregio Noord-Limburg een nieuwjaarsontmoeting voor zijn personeelsleden en de collega's uit de OCMW's. Afwisselend wordt één van de deelnemende gemeenten aangedaan en bij de start van 2011 was Welzijnsregio te gast in Gemeenschapscentrum De Schans te Hechtel-Eksel.

In zijn terugblik op het voorbije jaar gaf voorzitter Willy Mertens aan dat in 2010 de diensten van Welzijnsregio weer licht zijn aangegroeid. Buiten de klassieke uitbreiding in de dienst gezinszorg met 8.000 uren, was er de start van de nieuwe dienst informatieveiligheid als ondersteunende dienst naar Welzijnsregio en de OCMW's.

Er werd vooral aan een versterking van de dienstverlening gewerkt wat zijn weerslag kreeg in volgende erkenningen:

De voorzitter stelde dat dit voor Welzijnsregio belangrijke erkenningen zijn. Niet voor de erkenning op zich, maar vooral omdat dit aantoont dat de gezamenlijke Noord-Limburgse OCMW's er in geslaagd zijn om een kwaliteitsvolle en gedegen dienstverlening op te zetten voor hun inwoners en dit aansluitend op de eigen diensten.

Naar jaarlijkse gewoonte werden ook enkele verdienstelijke medewerkers in de bloemen gezet: verzorgenden met 25 jaar dienst eerst bij hun eigen OCMW en later bij Welzijnsregio. Hilda Vandekerkhof van het team Neerpelt, Ann Eerdekens van het team Meeuwen-Gruitrode en Conny Van Baelen van het team Overpelt.

Tenslotte werd afscheid genomen van twee leden van de Raad van Beheer. Omwille van het beëindigen van het voorzittersmandaat binnen het eigen OCMW geven Marie-Louise Vanhoudt uit Peer en Jos Vanmonfort uit Bocholt na 4 jaren de fakkel door. De voorzitter bedankte hen voor de fijne medewerking in de Raad van Beheer en heette hun opvolgers Lutgarde Ceysens en Ivo Geenen zeer hartelijk welkom.