Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 22 november 2019.

Budget4Life opnieuw in Noord-Limburg

In het kader van de preventiewerking rond schuldhulpverlening organiseren de OCMW’s van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt elk jaar in de maand november de interactieve tentoonstelling Budget4Life. Dit jaar staat de beurs al voor de 7e keer opgesteld in het Verblijfscentrum van 't Pelterke. 

Preventieproject over budgetteren

Leerlingen uit het 6de jaar, het 7e jaar en duaal leren van het secundair onderwijs komen weer massaal met hun klas naar het verblijfsgebouw van het Pelterke in (Over)Pelt, waar Budget4Life staat opgesteld.

Welzijnsregio en de aangesloten OCMW’s organiseren dit ism BIZ Limburg voor de zevende keer op rij en ontvangen ruim 1000 leerlingen met hun leerkrachten en begeleiders. 

De tentoonstelling wordt ook bezocht door de vormingstrajecten die de dienst Tewerkstelling en Opleiding samen met Basiseducatie organiseert. De Raad van Bestuur van Welzijnsregio van 12 november bracht een bezoek aan de beurs en ook de raadsleden van Hamont-Achel hebben een bezoek ingepland. 

Interactief

Door het interactieve karakter sluit de beurs aan bij de leefwereld van de jongeren. Jongeren staan vaak niet stil bij wat er gebeurd al je morgen op eigen benen komt te staan. Welke kosten komen hier bij kijken? Hoe kan ik bewust omgaan met het budget dat ik ter beschikking heb. 

Twee maatschappelijk werkers uit het werkveld leiden de leerlingen gedurende twee uur rond doorheen de wereld van consumeren, schulden maken en oplossingen zoeken. 

Vanuit hun individuele cliëntbegeleiding en dagelijkse ervaring weten de maatschappelijk werkers een heel goed beeld te schetsen van de problemen en ervaringen die voortkomen uit de schuldenproblematiek. Deze expertise maakt een bezoek aan de beurs realistisch en uniek. Een perfecte aanvulling op de lessen in de klas en hopelijk een goede voorbereiding op het zelfstandige leven. 

Budget4Life loopt dit jaar van 5 november tot 3 december in het verblijfsgebouw van 't Pelterke te Pelt. In totaal bezoeken een duizendtal leerlingen uit 20 scholen de beurs, waardoor alle dagen bezet zijn.

Meer info over de budgetbeurs: Budget4Life