Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 12 november 2018.

Budget4Life al voor de zesde keer in Noord-Limburg

In het kader van de preventiewerking rond schuldhulpverlening organiseren de OCMW’s van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer elk jaar in de maand november de interactieve tentoonstelling Budget4Life.

Preventieproject over budgeteren

Ook dit jaar vinden de leerlingen uit het 6de jaar van het secundair onderwijs hun weg naar het verblijfsgebouw van het Pelterke in Overpelt, waar Budget4Life staat opgesteld.

Welzijnsregio en de aangesloten OCMW’s doen dit nu voor de zesde keer op rij en scholen en hun leerlingen weten dit telkens te waarderen met hun actieve aanwezigheid. Opnieuw zullen een duizendtal leerlingen op bezoek komen.

Daarnaast wordt de tentoonstelling benut door de vormingstrajecten die de dienst Tewerkstelling en Opleiding samen met Basiseducatie organiseert. Ook de deelnemers aan de vorming ‘Slim Beheer’ komen langs. Verder bezoeken enkele OCMW’s met hun LOI-bewoners de beurs om hen zo te laten oefenen met budgeteren.

Interactief

Vorig jaar werd het tentoonstellingsmateriaal grotendeels vernieuwd, waardoor de beurs nog dichter aansluit bij de leefwereld van de jongeren.

Wat de tentoonstelling bovendien boeiend en interessant houdt is de manier waarop de jongeren ontvangen en begeleid worden. Hiervoor zorgen de maatschappelijk werkers uit de sociale diensten van de OCMW’s.

Zij hebben vanuit hun individuele cliëntbegeleiding een heel goed beeld van de problemen en ervaringen die voortkomen uit de schuldenproblematiek. Het is vanuit een zelfde bezieling dat zij gedurende enkele weken in het jaar in dit preventieproject stappen om vooral jongeren te sensibiliseren.

Budget4Life loopt dit jaar van 6 november tot 5 december in het verblijfsgebouw van 't Pelterke te Overpelt. In totaal hebben een duizendtal leerlingen uit 18 scholen ingeschreven, zodanig dat nagenoeg alle dagen volledig bezet zijn.

Meer info over de budgetbeurs: Budget4Life