Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 23 maart 2018.

Kinderopvang Pagadder Gruitrode verhuist naar nieuwe locatie

Zes jaar na de verhuis van de buitenschoolse kinderopvang in Meeuwen (zie nieuwsbericht) was het nu de beurt aan Pagadder in Gruitrode om intrek te nemen in een spiksplinternieuw gebouw.

Het was een fiere en gelukkige OCMW-voorzitter en schepen van kinderopvang Lydie Jacobs die welkom heette op de officiële opening.

Een week voordien hadden de kinderen de nieuwbouw al met grote tevredendheid en in uitgelaten sfeer in gebruik genomen.

Speelparadijs

Lydie Jacobs, schepen van kinderopvang: “De nieuwe Pagadder in Gruitrode is een waar speelparadijs, waar kinderen van elke leeftijd zich thuis voelen.

Het is een aangename en veilige plek waar kinderen voor- en na schooltijd naar hartenlust kunnen ravotten, hun fantasie de vrije loop laten gaan en waar ze gestimuleerd worden om te groeien tot fijne mensen.

Doordat de kinderopvang gebouwd is tegen de turnzaal van Royke, kan deze turnzaal gebruikt worden als motorische ruimte. Daarnaast kan het sanitair van de school gebruikt worden door de kinderen van de opvang.

Brede lokale samenwerking

Lydie Jacobs: “Wij hebben deze mogelijkheden maar kunnen realiseren dankzij de goede samenwerking met de school, waarvoor we erg dankbaar zijn.

Een bijkomend voordeel van onze nieuwe locatie is dat er een grote buitenruimte is voorzien. Deze tuin delen we met de Chiro. Voor de inrichting van de tuin zijn we in overleg gegaan met de Chiro en is maximaal tegemoet gekomen aan hun behoeften, zodat de wekelijkse Chiro-activiteiten één en al speelplezier kunnen blijven.”

De officiële ingebruikname kreeg nog felicitaties mee van burgemeester Lode Ceyssens en Vlaams Minister van Welzijn Jo Vandeurzen.

Ze beklemtoonden beiden de meerwaarde van de verankering in de lokale samenleving om dergelijke duurzame en kwaliteitsvolle infrastructuur in Vlaanderen te realiseren.

De goede samenwerking tussen jeugdbeweging, de school en het lokale bestuur in Meeuwen-Gruitrode heeft dit opnieuw bewezen in de realisatie van dit mooie project dat dagelijks door een veertigtal kinderen bezocht wordt.