Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 31 mei 2012.

Nieuwe kinderopvang Pagadder opent in Meeuwen-Gruitrode

De kinderen van buitenschoolse kinderopvang Pagadder in Meeuwen zijn op maandag 21 mei 2012 verhuisd naar het splinternieuwe gebouw in de Kloosterstraat 2.

Meer dan 200 gezinnen maken gebruik van de kinderopvang in Meeuwen. Door het nieuwe gebouw wordt de capaciteit van 55 kinderen uitgebreid naar 80 zodat we tegemoet kunnen komen aan de stijgende vraag naar opvang. Creativiteit, beweging en vooral veel plezier staan centraal. We willen een opvang waar ieder kind zich thuis voelt. Geen computers en geen televisies, wel een kinderopvang waar kinderen en tieners actief en recreatief kunnen zijn.

Ook buiten werd er heel wat aandacht geschonken aan avontuur. Er werden een kruiptunnel en een trampoline aangelegd, een grote krijtmuur geplaatst en traditionele speeltoestellen neergezet.

Nog een andere nieuwigheid: tot nu toe werd de opvang voor kinderen uit het buitengewoon onderwijs georganiseerd in het sportcentrum. Vanaf september zullen ook de kinderen en jongeren met een beperking verhuizen naar het nieuwe gebouw. Nu krijgen ze de kans om naast hun sportieve activiteiten, ook eventjes tot rust te komen, met de begeleidsters te koken of iets tofs te knutselen.

Op vrijdagavond 25 mei 2012 werd de nieuwbouw geopend door Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen. Zondag kon jong en oud een kijkje nemen in het nieuwe gebouw tijdens de opendeurdag.