Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 28 november 2007.

Nieuwe serviceflats in Hamont-Achel

Op initiatief van het OCMW van Hamont-Achel werden 25 nieuwe serviceflats gebouwd aan het Michielsplein te Achel. Doelgroep voor dit project zijn oudere koppels en alleenstaanden vanaf 60 jaar. Zij kunnen vanaf 3 december hun intrek nemen in het nagelnieuwe gebouw, dat als naam "De Lier" meekreeg.

Het project werd in opdracht van het OCMW gerealiseerd door Serviceflats Invest. De financiering gebeurde deels door Serviceflats Invest, deels door het OCMW en de gemeente zelf en deels met middelen uit het Rollend Woonfonds van de Provincie Limburg. 

De LierDe toekomstige bewoners van “De Lier” wonen volledig zelfstandig. Elke serviceflat heeft een woonkamer, een keuken met ingebouwde kookplaat, dampkap en koelkast, een slaapkamer, een badkamer voorzien van toilet, wastafel en douche, een telefoonaansluiting en kabeldistributie. Verder is er nog een persoonlijke brievenbus in de inkomhal voorzien. Daarnaast beschikken de bewoners over een basisdienstenpakket waarop zij – indien ze dit wensen – beroep kunnen doen. Een belangrijk aspect van dit pakket is de aansluiting op het oproepsysteem van het Wit-Gele Kruis, waardoor er dag en nacht beroep kan worden gedaan op een verpleegkundige.

De LierDe prijs voor de huisvesting bedraagt 13,55 euro per dag ongeacht of er 1 of 2 personen in de flat wonen. Voor de basisdienstverlening bedraagt de prijs 1,72 euro per persoon per dag. Dit komt neer op een maandprijs (op basis van 30 dagen) van 458,10 euro indien de serviceflat wordt bewoond door 1 persoon of op een maandprijs van 509,70 euro indien de serviceflat wordt bewoond door 2 personen.

Op zondag 2 december houdt het project "open deur". Tussen 14.00 en 16.00 uur is er gelegenheid om een kijkje te komen nemen: "De Lier", Michielsplein 5 te Achel.