Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 18 september 2019.

Thor Circulair: Event Circulaire Economie en Duurzaam Ondernemen

WOENSDAG 30 OKTOBER 2019 - THOR PARK GENK

U bent ondernemer en wilt graag weten hoe duurzaam ondernemen kan inpassen binnen uw bedrijfsstrategie? U wilt graag inspiratie opdoen door good-practices van andere Limburgse bedrijven? U wilt meer weten over de voordelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen en sociaal ondernemen?
Dan bent u op woensdag 30 oktober 2019 vanaf 19.00u van harte welkom in Thor Central, gelegen op het Thor Park in Genk.


Wat staat er op het programma?

Anke Albregts van het VLAIO (Vlaams agentschap innoveren en ondernemen) maakt u wegwijs in het landschap van subsidiemogelijkheden in het kader van circulair en duurzaam ondernemen.

Nathalie Bekx (mede-auteur van het inspiratieboek “Reis naar duurzaam ondernemen met de SDG’s als kompas") brengt haar verhaal vanuit haar eigen ervaring als oprichtster en CEO van Joker en Trendhuis. Ze focust vooral op het uitstippelen van een haalbare duurzame strategie zonder de resultaten uit het oog te verliezen. Ze gaat met veel concrete voorbeelden in op de vraag hoe je als ondernemer bij kunt dragen aan een leefbare wereld.

Hands-on klinkt ook het verhaal van Out of Use (Beringen), een onderneming die oplossingen biedt om ICT, elektrisch en elektronisch afval duurzaam te recycleren. Dit doen zij in samenwerking met sociale economiebedrijven.

Skilpod-CEO Filip Timmermans won onlangs nog de JCI Award Limburgse Jonge Ondernemer 2019 en vertelt het verhaal van zijn bedrijf, dat duurzame modulaire leefunits produceert.

Dat circulair en duurzaam management ook binnen de gezondheidssector een belangrijk gegeven is, wordt uitgelegd door algemeen directeur Yves Breysem van het Jessa Ziekenhuis Hasselt.

Karel Vanderpoorten (European Social Economy Regions) zal de avond afsluiten met enkele mooie voorbeelden op Europees niveau.

De algemene moderatie wordt verzorgd door Virginie Claes.

Aansluitend netwerkreceptie - Aanvang 21u30. Vanaf 21u30 kan je een rondleiding volgen in Thor Central.

Inschrijven kan tot en met maandag 21 oktober 2019.

Dit event is georganiseerd door 7 coördinatoren sociale economie van 32 Limburgse gemeenten. Dit event werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Vlaanderen en de Provincie Limburg. Met medewerking van ESER (European Social Economy Regions), Vlaanderen Circulair, VLAIO, VOKA Limburg en POM Limburg.