Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 1 mei 2019.

Vierde regionale fietscursus in Noord-Limburg

In de paasvakantie werd voor de vierde keer een regionale  fietscursus georganiseerd in Noord-Limburg.
De eerste regionale cursus vond plaats in augustus 2017.

Heel wat nieuwkomers, voornamelijk vrouwen, hebben in hun thuisland nooit leren fietsen. Toch geeft fietsen heel wat vrijheid en kansen, bvb. richting school of werk.

Vandaar dat de fietscursus werd ingeschreven als regionale actie in het Integratieplan.

Alle begin is moeilijk

In totaal stapten tijdens deze cursus  tien deelnemers op de fiets.  Vijf hiervan hadden in hun leven nog nooit op de fiets gezeten.  Maar op eentje na, kunnen  ze allemaal fietsen op het einde van de cursus.

Een van de deelnemers liet weten: 'Ik ben blij dat er in de buurt zulke activiteiten bestaan, en dat we veel kansen krijgen om ons te ontwikkelen in België'. 

Dat deelnemers de techniek van het fietsen onder de knie hebben, betekent niet dat ze zomaar de straat op durven. Om hiervoor te zorgen, is het belangrijk dat ze hierin goed opgevolgd en  ondersteund worden.

Terugkom-moment fietscursus

Daarom wordt op 14 juni 2019 in de voormiddag opnieuw een terugkom-moment georganiseerd voor
ex-deelnemers van de fietscursus. Ze verzamelen op het verkeerspark van Lommel voor een rondleiding van een politie-agent, en krijgen meteen de kans om het geleerde in de praktijk te oefenen.  De flyer met praktische info is te vinden op extranet, onder integratiedienst..

Gezocht: oefenkansen met  fietsvrienden!

Daarnaast proberen we ook fietsvrienden te zoeken, vrijwilligers die de beginnende fietser af en toe gaan halen, om samen in rustige straten een stukje te fietsen. Zo kunnen beginners stilaan wennen aan het verkeer.  Ken je iemand die nog op zoek is naar een fietsvriend in de buurt? Wij proberen een match te maken!  Of ken je nog een vrijwilliger die bereid is om fietsvriend te worden? Laat het ons zeker weten!

De flyer met de oproep vinden jullie eveneens op extranet, onder integratiedienst.

Subsidies voor nieuw materiaal via Cera

Dankzij subsidies van Cera, een coöperatieve venootschap, die graag investeert in maatschappelijke projecten, konden we vijf nieuwe fietsen en nieuw beschermmateriaal aankopen, zodat iedereen nog veiliger kon leren fietsen!

Info

Voor meer info over deze integratieprojecten kan je terecht bij Goele Kerkhof, integratiemedewerker bij Welzijnsregio Noord-Limburg.