Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 29 maart 2018.

Welzijnsregio organiseert wijk-werken in Noord-Limburg

Eind 2017 werden de Plaatselijke Werkgelegenheidsagentschappen, beter bekend als PWA, in heel Vlaanderen stopgezet. Als opvolger van het PWA startte begin 2018 het wijk-werken.

Wijk-werk opdrachten

Via wijk-werken kun je verschillende soorten opdrachten laten uitvoeren.

Of het nu gaat over het gras afrijden bij je thuis of over de kinderopvang of de busbegeleiding in je school: met wijk-werken kan dit allemaal. En zelfs wie af en toe gebruik wil maken van een parkingwachter of logistieke hulp bij events, doet beroep op een wijk-werker. Voor een wijk-werker betaal je €7,45 per uur. Daarnaast wordt er per jaar €7,45 inschrijvingsgeld gevraagd.

Wijk-werkers

Met het wijk-werken gaan heel wat werkzoekenden aan de slag in scholen, in verenigingen, bij de gemeente of in land- en tuinbouwbedrijven. Maar ook bij veel mensen thuis helpen ze vaak enkele uren per week om extra werkervaring op te doen.

Via het stelsel ‘wijk-werken’ kunnen werkzoekenden met een gebrek aan recente werkervaring die nog niet in het gewone arbeidscircuit terechtkunnen, tijdelijk werkervaring opdoen in een laagdrempelige werkomgeving dicht bij huis.

Welzijnsregio als organisator

Vanaf 1 april 2018 wordt wijk-werken in Noord-Limburg georganiseerd door Welzijnsregio en dit in opdracht van de 9 lokale besturen.

Het nieuwe wijk-werken verloopt in nauwe samenwerking met VDAB. Het is VDAB die de wijk-werkers selecteert op basis van hun competenties en hun groeitraject naar werk.

Wijk-werk bemiddelaars

VDAB detacheert voor Noord-Limburg ook vier bemiddelaars wijk-werken die plaatselijk wekelijks spreekuur houden in de gemeenten en dit zowel voor de wijk-werkers als voor de gebruikers. Dat zijn Anita Beliën, Katrijn Michels, Christel Schrayen en Liesbet Scheelen.

Zie hieronder het overzicht van hun aanwezigheid in de verschillende gemeenten:

 

Contactgegevens wijk-werk bemiddelaars

Gemeente Bocholt, Hechtel- Eksel en Peer

Christel Schrayen

0471/79.25.51

christel.schrayen@vdab.be

 

Gemeente Bree en Meeuwen-Gruitrode

Katrijn Michels

0477/990877

katrijn.michels@vdab.be

 

Gemeente Hamont-Achel en Neerpelt

Liesbet Scheelen

0478 63 44 90

liesbet.scheelen@vdab.be

 

Gemeente Lommel en Overpelt

Anita Beliën

0473 65 20 73

anita.belien@vdab.be

 

Meer info vind je op vdab.be/wijk-werken.