Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 29 juni 2017.

OCMW Hamont-Achel en De Biehal openen vernieuwd wassalon

In Achel werd  het vernieuwde wassalon van OCMW Hamont-Achel feestelijk ingehuldigd.

“Sinds 2015 wordt het Wassalon gerund door de medewerkers van vzw De Biehal, een sociaal tewerkstellingscentrum in Noord-Limburg dat werkkansen biedt aan personen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt”, zegt OCMW-voorzitter Serge Vander Linden. Voordien was het Wassalon in handen van Opportunitas, een voormalig invoegbedrijf.

Vernieuwde infrastructuur

Het Wassalon bevindt zich onder de serviceflats “De Lier” in Achel en werd recent volledig vernieuwd. In de bestaande ruimte werden de machines aangepast en de voorzieningen gemoderniseerd. Een tweede ruimte werd bij ingenomen en ingericht als plooi- en strijkatelier.

Het Wassalon kan zo volwaardig functioneren als wasservice voor de bewoners van verschillende woon- en zorgcentra, waaronder het Sint-Jan Berchmanstehuis in Hamont, WZC Aan de Beverdijk in Achel, WZC Immaculata in Overpelt, M.S. centrum Overpelt, LOI Hamont-Achel,…

Sociale Economie

“Onze medewerkers halen de was op bij de klant, verwerken deze in ons atelier en brengen deze nadien terug tot op de kamers van de bewoners”, zegt Marleen Kempeneers, werkvloerbegeleidster van het Wassalon. ”We hanteren dus een heel persoonlijke aanpak en dit minimum tweemaal per week, afhankelijk van de precieze noden van de klant. Uniek aan het Wassalon is bovendien dat we enkel werken met mensen die om welke reden dan ook weinig of geen kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt. Deze dienst leent zich in die zin perfect als activiteit binnen de sociale economie. Bovendien slagen we slagen erin om ons lokaal te verankeren in de gemeenschap.”

Eric Bogers, directeur van vzw de Biehal is alvast erg opgetogen met de vernieuwing en kijkt verder uit naar de toekomst: “We blijven inzetten op een uitbreiding van het Wassalon, zowel wat tewerkstelling als wat klantenbestand betreft. Zo bereiden we samen met de lokale besturen een dossier voor in het kader van het aangekondigd groeipad voor de lokale diensteneconomie door Minister Homans.”