Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 19 april 2017.

Opvang de Krekel voor kinderen met een beperking

De Krekel in Meeuwen-Gruitrode is een opvang voor kinderen en jongeren vanaf 4 jaar met een beperking.

Om de twee weken op zaterdag worden er zowel sport- en spelactiviteiten georganiseerd, als leerzame uitstappen en themadagen.

Het is een initiatief van gemeente Meeuwen-Gruitrode en Dienstencentrum Ter Engelen, maar staat open voor jongeren uit de ganse regio.

Leuke activiteiten

De kinderen worden in 2 groepen (-10 en +10- jarigen) verdeeld. Zo zijn de activiteiten aangepast aan het niveau van de deelnemers. Thema‘s waar we rond werken zijn actie, sport, muziek,piraten, feest, ... .

De activiteiten gaan van sporten en spelletjes tot allerhande leuke dingen knutselen. Enkele voorbeelden: Paasmandje maken, verven, knutselen met zoutdeeg, aquarium knutselen,reis rond de wereld, sporttornooi, … .

We gaan ook regelmatig op uitstap met de kinderen, zoals naar het pretpark, gaan zwemmen, een huifkartocht maken, bezoek aan de kinderboerderij.

Praktisch

Alle activiteiten gaan door bij Pagadder, Kloosterstraat 2, Meeuwen-Gruitrode, op zaterdag om de 14 dagen van 10.00 - 15.30 u. In de grote vakantie vindt de Krekel elke zaterdag van augustus plaats. In juli is de opvang gesloten.

Wie wil meedoen, betaalt hiervoor 5 euro per activiteit. Iedereen brengt zijn eigen lunchpakket mee.. Vooraf inschrijven is niet nodig, tenzij anders vermeld.

Bovendien komen jongeren die nog géén ondersteuning krijgen van een organisatie van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap én waarbij een vermoeden van handicap bestaat, voor hun deelname bij de Krekel in aanmerking voor ‘Rechtstreeks Toegankelijke Hulpverlening’ (= RTH). Het gaat dan om kinderen met een beperking die nog niét zijn opgenomen in een internaat of semi-internaat, een dagcentrum of Tehuis. Ook mogen ze niet op een andere manier al dagopvang binnen RTH krijgen.

Indien dit ook voor uw kind geldt, gelieve dan contact op te nemen met onze intake-verantwoordelijke, Laura Bernaerts. Zij zal hierover meer informatie geven en eventuele bijkomende vragen beantwoorden. Contact opnemen kan via laurabernaerts@terengelen.be of telefonisch via 089 48 08 44.

Voor meer informatie over de Krekel kan je terecht bij de coördinatrice van de Krekel, Joke Beynsberger, op het nummer 0472 24 27 25 of via mail naar joke.beynsberger@meeuwen-gruitrode.be