Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 5 september 2016.

SociaalGroenDoen en Hagevenhappening op 11 september

Zondag 11 september 2016 wordt voor de tweede maal SociaalGroenDoen georganiseerd. Het is een evenement van de groene werkplaatsen in de sociale economie die uitnodigen voor een amusante familiedag in het groen. Plaats van het gebeuren is het prachtige natuurgebied van het Hageven in Neerpelt, waar de koppeling wordt gemaakt met het jaarlijkse evenement 'Hageven-Happening'.

Dubbele affiche

Natuurpunt Neerpelt en De Wulp vzw slaan de handen in mekaar met de ploeg van Sociaal Groen Doen. Dit laatste is een bundeling van de groene maatwerkbedrijven STC De Biehal en De Winning en de Noord-LImburgse gemeenten en OCMW's, verenigd in Welzijnsregio Noord-Limburg als regisseur van de sociale economie.

Natuurorganisaties en sociale economie worden in de kijker gezet in een groene omgeving, in een gezellige, familievriendelijke sfeer, waar iets te beleven valt voor jong en oud: gezellige natuur- en streekproduktenmarkt, demonstratie met trekpaarden, vlottentocht, woudlopen, kinderanimatie, hapje en drankje …

Boeiend om zien hoe andere organisaties bij dit initiatief aansluiten. Zo zal het Sociaal Verhuurkantoor zijn huurders uitnodigen voor deze familiedag. Om het nuttige aan het aangename te koppelen wordt LOGO-Limburg ingeschakeld met een demostand over gezond en energiezuinig wonen, verwarmen, verluchten... Een sociaal groene themadag dus die alle kanten uit kan.

Iedereen welkom op  zondag 11 september 2016 van 10.00 tot 18.00 uur aan De Wulp in het Hageven, Tussenstraat 10, Neerpelt. Toegang is gratis.

PROGRAMMABOEKJE SGD 2016

 

Dat het leuk was vorig jaar in Hechtel-Eksel bij de eerste editie van SocaalGroenDoen, lezen we in dit nieuwsbericht.