Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 29 oktober 2015.

Budget4Life leert jongeren op eigen benen staan - Budgetbeurs wordt voor 3de maal opgesteld in Noord-Limburg

Voor het derde jaar op rij staat de interactieve tentoonstelling ‘Budget4Life opgesteld in ’t Pelterke te Overpelt. Van 10 november tot 3 december 2015 ontvangen de maatschappelijk assistenten van de Noord-Limburgse OCMW’s opnieuw een duizendtal leerlingen uit 15 scholen uit de regio.

Budgetbeurs

‘Budget4life’ is een interactieve tentoonstelling rond budget en koopkracht voor leerlingen van het 6de en 7de secundair onderwijs. Zij leren er de basisprincipes van budgetteren maar ook de gevaren en gevolgen van schuldenlast. Jongeren hebben immers vaak geen idee van wat het kost om op eigen benen te staan.

Dit preventie-initiatief in de schuldhulpverlening is een organisatie van Welzijnsregio Noord-Limburg, CAW Limburg en de OCMW’s van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer.

Succes kent navolging

Een werkgroep samengesteld uit maatschappelijk werkers van de Noord-Limburgse OCMW’s nam een aantal jaren terug het initiatief voor deze tentoonstelling. Het project werd geadopteerd door het Limburgse BIZ initiatief. BudgetInZicht is een samenwerking van de Limburgse OCMW’s en het CAW-Limburg en werkt rond kwaliteitsverbetering en preventie in het kader van schuldhulpverlening.

Dit maakt dat na enkele ervaringen in eigen regio de tentoonstelling in het voorjaar 2015 opgesteld stond bij de OCMW’s van Beringen en Heusden-Zolder. Gedurende de maand oktober liep BudgetInZicht in Hasselt-Diepenbeek en vanaf 10 november dus opnieuw en voor de derde maal in Noord-Limburg

In 2016 wordt Budget4Life maar liefst vier keer opgesteld: in het Maasland, in Bilzen, in Houthalen-Helchteren samen met Genk en in november 2016 opnieuw in Noord-Limburg.

Onze Noord-Limburgse werkgroep mag fier zijn op dit succesvol exportproduct.

Fier en tegelijkertijd heel enthousiast gaan onze MA’s er de volgende weken tegenaan om ook van de derde editie in ’t Pelterke opnieuw een succes te maken.

Wie nog dit jaar kennis wil maken met Budget4Life kan inschrijven via budget4life@welzijnsregio.be

Meer info: Budget4Life