Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 14 oktober 2015.

Werelddag van verzet tegen armoede op 17 oktober in Bree

Op zaterdag 17 oktober is het Werelddag van verzet tegen armoede!

Die dag bundelt Limburg de krachten en wordt samen het signaal gegeven in de strijd tegen armoede. Dit jaar is het de 17de editie en deze vindt plaats in Bree.

Wat gebeurt er in Bree?

Overdag zijn er boeiende wandelingen van 4, 6, 7 10, 14 en 16 km doorheen de pittoreske stadskern van Bree en de omliggende natuurgebieden. De route van 6 km is een 'sociale wandeling' met stopplaatsen bij Breese welzijnsinstanties en toeristische plaatsen.

In de bibliotheek kan de fototentoonstelling over armoede gratis bezocht worden. Bezoekers van de armoedeverenigingen kunnen voor 1 euro naar een voorstelling in bioscoop Walkino.

Van 14.00 tot 18.00 uur is er een standenmarkt. Je kan er kennis maken  met de armoedevereningen en hun partnerorganisaties. Er is kinderanimatie met Pappie Cool. Muziek wordt verzorgd door solidariteitskoor Amakuriki en djembégroep Téri Kafo.

Tussen 18.30 uur en 19.30 uur is er een podiumprogramma.

Het thema dit jaar is  ‘Een andere bril, een andere kijk’. Kom meer te weten over de mens achter het dossier. Hoe zijn armoedeverenigingen aan de slag gegaan met het beleidsdossier?

Welkom!

Kom dus op zaterdag 17 oktober naar Bree en neem deel aan de 'Werelddag van verzet tegen armoede'. Symbolisch kan je de actie steunen door een wit geknoopt laken uit je raam te hangen.

Lezing Kansarmoede op 19 oktober

Maandag 19 oktober is er om 20.00 uur een avondlezing van TAO over Kansarmoede. Deze gaat door in de bibliotheek. Inkom 3 euro en vooraf inschrijven via deze link.

Armoede heeft veel facetten. De buitenkant, het zichtbare, is het meestgekend: weinig inkomen, slechte huisvesting, lage scholingsgraad,… Even belangrijk is echter de binnenkant van armoede, de beleving, het onzichtbare. Beide kanten samen maken dat mensen in armoede van hun basisrechten verstoken blijven. Er ontstaat een kloof, een missing link.

Meer informatie op de website of folder.