Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 16 september 2015.

Welzijnsregio zet beste beentje voor op Levensloop

Minstens dertig collega's van Welzijnsregio zullen volgend weekend deelnemen aan Levensloop in Lommel. Van zaterdag 16.00 uur tot zondag 16.00 uur zullen ze mekaar aflossen op het parcours op de sportterreinen aan de Soeverein.

Deelnemers laten zich sponsoren of organiseren allerlei activiteiten om zo geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

Levensloop

Levensloop is een feestelijk evenement voor alle leeftijden. Het draait helemaal rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. Het gemeenschapsleven van een stad of gemeente komt gedurende 24u samen om:

  • mensen die kanker overleefden of er nog tegen vechten, te vieren en in de bloemetjes te zetten;
  • mensen te herinneren die aan kanker overleden zijn;
  • als gemeenschap op te staan en samen de strijd op te nemen tegen kanker.

Teams lossen elkaar 24 uur lang af, tijdens een estafette rond een parcours. Hiervoor laten ze zich sponsoren. Er staat telkens minstens 1 persoon van het team op de piste. Levensloop is geen competitie! De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte.

De verzamelde centen gaan integraal naar de Sichting tegen Kanker.

Sleutelmomenten

Sleutelmomenten zijn de openingsceremonie op zaterdag om 16.00 uur en de slotceremonie op zondag 16.00 uur. Heel speciaal en indrukwekkend is de kaarsenceremonie op zaterdag om 21.00 uur.

Iedereen kan een kaars met papieren kaarsenzakje kopen waarop je een naam, een wens, een boodschap kan schrijven of een tekening kan maken. De kaarsen worden in het persoonlijke zakje langs de piste geplaatst.

Elk lichtje is een teken van hoop, van troost, van herinnering, van dankbaarheid.

Wil je ook je steentje bijdragen aan de strijd tegen kanker of het team van Welzijnsregio of een van de andere teams persoonlijk komen aanmoedigen, kom dan zaterdag 19 of zondag 20 september zeker langs op Levensloop te Lommel, Sportveldenstraat 10.