Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 8 september 2015.

SociaalGroenDoen, succesvolle eerste editie

De eerste editie van SociaalGroenDoen op zondag 6 september haalde heel wat mensen naar het bos aan de Windmolenstraat in Hechtel-Eksel. Het matige weer kon de pret niet drukken want de vele activiteiten voor jong en oud zorgden voor een warme en gezellige sfeer.

Feest in het bos

Het boscafé gonsde van de bedrijvigheid en jong en oud kon zich uitleven midden in de natuur. De trekpaarden, een Laplander, ponyritjes, grimeren, jeugdbewegingen, de streekproductenmarkt, een echte bosverteller met spannende bosverhalen en nog zoveel meer zorgde voor een spetterende namiddag.

‘Het evenement is ontstaan uit een samenwerking tussen De Winning, De Biehal STC, Arbeidskansen, Welzijnsregio Noord-Limburg en gemeente en OCMW Hechtel-Eksel’ vertelt Christine Louïes, coördinator voor de sociale economie in Noord-Limburg.

‘De bedoeling is om mensen de 1001 mogelijkheden van het bos te laten ontdekken en om sociale organisaties die zorg dragen voor mens en natuur zichzelf te laten voorstellen. Heel wat vrijwilligers hebben zich ingezet om er een succesvolle dag van te maken. We zijn dan ook heel blij met de talrijke opkomst en de fijne reacties van het publiek'.

Sociale economie

De sociale economie zet zich in om de tewerkstellingskansen te verhogen van mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Daarnaast geeft de sociale economie een maatschappelijke meerwaarde op het niveau van gemeente of buurt. Hiertoe worden veelal activiteiten georganiseerd in de sfeer van zorg, buurtondersteuning, groenonderhoud en kringloop.

Arbeidskansen, De Biehal en De Winning zijn initiatieven die dagelijks werken uitvoeren in het groen. Zij werken in opdracht van gemeenten, de Regionale Landschappen, de natuurverenigingen, het Agentschap Bos en Groen... Met een feest in het bos wilden deze initiatieven aan iedereen tonen welk hun bijdrage is aan de prachtige natuur in Noord-Limburg.

SociaalGroenDoen is een organisatie van Sociale Economiebedrijven in Noord-Limburg in samenwerking met de gemeenten Hechtel-Eksel, Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer, verenigd in de 'regie sociale economie Noord-Limburg'. Zie ook: Noord-Limburgse gemeenten nemen samen de regierol in de Sociale Economie.

Meer sfeerbeelden op de Facebook pagina

of op Lommel TV voor de foto's en voor de film