Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 8 juli 2015.

Zilveren jubileum bij Minder Mobielen Centrale van Hechtel-Eksel

Bij het OCMW van Hechtel-Eksel werd het 25-jarig bestaan gevierd van de Minder Mobielen Centrale. Een 10-tal chauffeurs met echtgenotes werden hierbij feestelijk ontvangen. Chauffeur José Moons werd extra in de bloemetjes gezet, want zij is al van het prille begin een vaste waarde.

Minder Mobiel

Met de MMC vervoeren vrijwilligers met hun eigen wagen mensen die zich door leeftijd, ziekte of handicap moeilijk kunnen verplaatsen en die geen openbaar vervoer kunnen nemen.

Het gaat om vervoer om medische redenen zoals bezoek aan dokter, tandarts of ziekenhuis of om sociale redenen zoals bezoek aan vrienden of familie.

Half miljoen kilometers

In Hechtel-Eksel startte de Minder Mobielen Centrale op 18 juni 1990. Al snel werden de eerste vrijwilligers bijeengesprokkeld en door de jaren heen werd de dienst steeds meer uitgebreid.

Vandaag rijden 17 vrijwillige chauffeurs voor een 126-tal minder mobiele mensen uit Hechtel-Eksel. Vanaf de telling januari 2000 tot en met december 2014 werden er door onze chauffeurs 499 365 kilometers gereden, alles bij mekaar dus meer dan 12 keer de wereld rond. De ritten zijn hoofdzakelijk voor medische doeleinden zoals huisdokter, ziekenhuis, tandarts, oogarts,…