Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 25 januari 2015.

Een voordelige energielening met Duwolim

Met de Vlaamse energielening helpt de Vlaamse overheid particuliere eigenaars bij de financiering van energiebesparende ingrepen aan hun woning.

De uitvoering werd toevertrouwd aan zogenaamde ‘Lokale Entiteiten’. Voor Limburg is dat Duwolim.

Voordelig lenen

Elke Limburgse particuliere eigenaar kan tot 10.000 euro ontlenen voor het plaatsen van hoogrendementsglas en bijhorende raamprofielen, het vervangen van verwarmingsinstallaties door een energiezuinige verwarmingsketel of voor isolatie van dak, kelder en muren. Ook de installatie van een warmtepomp of zonneboiler is mogelijk.

De lening moet worden terugbetaald over vijf jaar, aan een intrest van 2%. Voor financieel kwetsbare gezinnen bedraagt de intrest 0%. Enkele Limburgse gemeenten, komen extra tussen in de rentelast. Zo komt Overpelt volledig tussen in de rentelast voor de Duwolim-lening.

Wanneer je eigenaar bent van een woning die u verhuurt, kan u soms in aanmerking komen voor een Duwolim-lening. Dat kan wanneer je de woning verhuurt aan een Sociaal Verhuurkantoor of openbaar bestuur, die de woning verder verhuren aan particuliere huurders. Of wanneer je de woning verhuurt aan huurders die tot de doelgroep van meest behoeftigen behoren.

Met advies

Duwolim staat voor betaalbaar lenen én deskundig advies. Energie-adviseurs bieden gratis technisch advies, helpen de juiste keuzes maken, de lening en premies aanvragen. Indien nodig helpt de adviseur ook om de juiste aannemers te vinden en de werken te controleren.

Voor Duwolim betekent de Vlaamse energielening de verderzetting van een service die de organisatie al vijf jaar uitbouwt in Limburg. Duwolim verstrekte al bijna 2000 leningen. Duwolim is een coöperatieve organisatie met sociaal oogmerk. Partners zijn Infrax, Limcoop, Onesto, Centrum Duurzaam Bouwen en Stebo. Dankzij de beslissing van de Vlaamse Regering kan Duwolim haar succesvolle aanbod verderzetten. Voorwaarden, aanvraagprocedures en het vertrouwde advies blijven onveranderd.

Precieze informatie over de aard van de toegelaten werken, de kwetsbare doelgroepen, de procedure van aanvraag en de mogelijkheden tot professioneel advies zijn te raadplegen op www.duwolim.be.

Voor meer informatie kan u steeds terecht aan het woonloket in uw gemeente. Voor de openingsuren zie Wonen in Noord-Limburg.