Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 11 september 2014.

Aanstaande zondag 14 september Zorgbeurs in Hamont-Achel

Zondag 14 september wordt een zorgbeurs georganiseerd in het Michielshof te Achel. Tegelijkertijd worden in het naburige OCMW de deuren opengezet om een inkijk te geven in het vernieuwde gebouw nu de verbouwingswerken zijn afgelopen.

De Zorgbeurs is het eerste project van de dienst Welzijn die sedert begin dit jaar is opgestart vanuit de samenwerking tussen OCMW en Stad Hamont-Achel. De dienst Welzijn houdt zich voornamelijk bezig met het organiseren van preventieve acties.

Interactieve zorgbeurs

De Zorgbeurs geeft iedereen de kans om het aanbod van diensten en instanties die werken rond het thema zorg, beter te leren kennen. Een 45-tal diensten, verenigingen en organisaties zullen tijdens hun informatiestanden informeren over welke zorg er bestaat en wie ze daarvoor moeten inschakelen.

Daarnaast worden er enkele infosessies en workshops georganiseerd. Verschillende thema’s, zoals groepsles zitturnen, het opmaken van een wilsbeschikking, uitleg van de vrijwilliger binnen Ziekenzorg, ‘comfortabel thuis’, Zumba gold fitness,… komen aan bod.

Op de beurs zullen de standhouders ook interactief bezig zijn met de bezoeker. De valbus zal de deuren openen. Doorheen de beurs wordt er een quiz georganiseerd, er kunnen gehoortesten afgenomen worden. De V-test voor het voordeligste energietarief kan gedaan worden en de rolstoelfiets kan uitgetest.

Voor de kinderen is er een kinderhoek en randanimatie voorzien, zoals een springkasteel, schminkstand, speelwagen,…

De Zorgbeurs opent de deuren om 10.00 uur en sluit om 17.00 uur. We hebben ons voornamelijk gericht naar de zorg voor ouderen en mensen met een handicap. Maar uiteraard is iedereen welkom: familie, vrienden, mantelzorgers, professionelen, alle geïnteresseerden rond zorg.

Om duidelijk aan te geven waar je welke organisaties en zorgpartners zal terugvinden, ontvang je aan de inkom een beursboekje. Dit boekje vertelt welke zorgpartners aanwezig zijn en rond welke thema’s zij binnen zorg behandelen. De thema’s zijn aangegeven met een kleur. Dezelfde kleur in het boekje zal je terugvinden op de informatiestand zelf.

Hierbij krijg je ook het wedstrijdformulier van de quiz mee. De antwoorden op de vragen vind je terug bij de informatiestanden. Op het einde van de dag zullen er drie winnaars geloot worden. Zij ontvangen een mooie prijs.

Opendeur bij het vernieuwde OCMW

Tegelijkertijd opent ook het OCMW zijn deuren om na een jaar verbouwingswerken het vernieuwde OCMW-gebouw te laten zien. Iedereen die wil mag eens komen kijken naar het vernieuwde onderkomen van het OCMW. Om 10.00 uur start de opendeurdag met een officiële opening met een hapje en drankje. Daarna kan de receptie verdergezet worden in het Michielshof met een bezoek aan de zorgbeurs. De opendeurdag van het OCMW wordt ingekleed met een fototentoonstelling van vroeger tot nu , en foto’s rond het thema armoede.

Hartelijk welkom aanstaande zondag 14 september in Achel! Tot dan!