Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 6 november 2013.

Maak kennis met de opleiding polyvalent verzorgende

Op 3 maart 2014 start het OCMW van Lommel een voltijdse dagopleiding tot polyvalent verzorgende. Deze opleiding is gratis en bestemd voor mensen die bij de start van de opleiding volledig werkloos zijn. Het project loopt in samenwerking met VDAB en Welzijnsregio Noord-Limburg. Op 10 december is er een infosessie voor een kennismaking met deze boeiende opleiding.

Veelbelovend

Intussen zijn er al enkele jaargangen gepasseerd van deze cursus ‘Polyvalent Verzorgende’ in Noord-Limburg. Als dienst Gezinszorg van Welzijnsregio hebben we uit deze groep van afgestudeerden al regelmatig kunnen recruteren, tot grote tevredenheid. Een win-winsituatie voor werkgever en werknemer. Voor verschillende kandidaat verzorgenden is deze opleiding immers een belangrijk keerpunt in hun beroepscarrière.

De opleiding duurt een jaar en verstrekt de deskundigheid en bekwaamheid die het beroep van verzorgende vereist. In afwisseling met een theoretisch gedeelte wordt veel praktijkervaring opgedaan met stages zowel in de thuiszorg als in een woonzorgcentrum. Bij een succesvolle afsluiting wordt een officieel erkend bekwaamheidsattest afgeleverd dat toegang geeft tot een job in een dienst voor gezinszorg aan huis of in een woonzorgcentrum.

Daarna is er de mogelijkheid om de bijkomende module van ‘zorgkundige’ te volgen, met een duur van zes weken.

Een aanrader

Ben je zelf geïnteresseerd of ken je personen voor wie deze opleiding mogelijk de sleutel voor een nieuwe job wordt dan kan men voor meer info terecht bij opleidingscoördinator Dominique Serroeyen bij het OCMW van Lommel. Zij is telefonisch te bereiken op 011/399 753 of per mail dominique.serroeyen@ocmwlommel.be.

Er is een Infosessie voorzien over deze opleiding op dinsdag 10 december 2013 om 09.30 uur in de cafetaria woon- en zorgcentrum Hoevezavel, Jan Davidlaan 11 te 3920 Lommel.