Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 28 november 2012.

Adviescommissie Gezinszorg bezoekt nieuwe Kapittelhof te Lommel

Op uitnodiging van OCMW Lommel vond de Adviescommissie Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg eenmalig plaats in het nieuwe Woonzorgcentrum Kapittelhof. Na jarenlange voorbereiding werd in juni van dit jaar Het Kapittelhof officieel geopend. In dit reusachtige gebouw zijn meerdere faciliteiten ondergebracht. Onder begeleiding van Daniëlle Palmans kregen de leden van de adviescommissie Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg een rondleiding. Evy Cox maakte als reporter van dienst volgend verslag bij het bezoek aan de verschillende diensten van het centrum.

Dienstencentrum ’t Trefpunt

Het dienstencentrum is één van de diensten ondergebracht in Het Kapittelhof. Het biedt zorg op maat aan de senioren uit de stad. Daarnaast worden allerhande activiteiten georganiseerd waarbij zorgbehoevende en actieve ouderen elkaar ontmoeten.

Dagverzorgingscentrum De Mantel

Ook dagverzorgingscentrum De Mantel kreeg een plaats in dit gebouw. Het biedt opvang voor een 15-tal (zorgbehoevende) senioren die overdag worden opgenomen. Op deze manier wordt de mantelzorger verlicht. Dagelijks worden allerlei activiteiten aangeboden, waardoor de ouderen van een zinvolle dag kunnen genieten.

Assistentiewoningen Residentie Kapittelhof

Senioren die zolang mogelijk zelfstandig willen wonen, kunnen hun intrek nemen in één van de assistentiewoningen. Binnen het WZC zijn er een 20-tal woongelegenheden ondergebracht. Deze bewoners kunnen snel en makkelijk gebruik maken van de mogelijkheden van het dienstencentrum.

Centrum voor kortverblijf

WZC Het Kapittelhof heeft de mogelijkheid om thuiswonende senioren tijdelijk in één van de drie kamers voor kortverblijf op te nemen. Hierdoor kunnen mantelzorgers ontlast worden van hun zorgtaak. In vele gevallen fungeert het centrum voor kortverblijf als tussenstap naar een definitieve opname.

Woonzorgcentrum Kapittelhof

Het WZC heeft 77 éénpersoonskamers ter beschikking. Allen voorzien van een inkomhal, slaap- en leefruimte en een sanitaire ruimte. Deze kamers hebben uitzicht op een mooie ingerichte binnentuin. Daarbij bieden verschillende disciplines en vrijwilligers een aangenaam leefmilieu voor iedere zorgbehoevende. Een stille ruimte, een pastorale werking en een zorgbibiliotheek creëren diverse mogelijkheden naar ieders wens.

Zie ook:

Senioren in de stad. Opening Woon- en Zorgcentrum Kapittelhof te Lommel