Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 25 november 2010.

Gezinszorg van Welzijnsregio wint de eerste 'Ik Leer Weer Award'

In het Provinciehuis reikte gedeputeerde Frank Smeets de eerste 'Ik Leer Weer Award' uit aan de verzorgenden van de dienst Gezinszorg. Welzijnsregio kreeg deze prijs voor zijn vernieuwend opleidingsbeleid dat in samenspraak met het personeel wordt opgemaakt. De deelnemers aan de werkgroep die dit voor mekaar bracht, waren dan ook aanwezig om het inspirerende appeltje in ontvangst te nemen.

De 'Ik leer Weer Award' is een initiatief van de Provincie Limburg in samenwerking met de partners Syntra Limburg, VDAB, de consortia voor het Volwassenonderwijs, het PLOT en het Huis van het Nederlands. De doelstelling is om bedrijven en hun werknemers aan te zetten tot een innovatief leerplan. Opleidingen geven niet alleen een boost aan het rendement van een onderneming, ze werken ook motiverend voor de medewerkers.

Deze elementen vond de jury duidelijk terug in de aanpak van Welzijnsregio. Wij zijn een 'dienstenbedrijf' gaf adjunct-directeur Stijn Paesmans aan in zijn voorstelling van het project. De kwaliteit van ons werk hangt direct af van de dienstverlening die onze medewerkers bieden. Vandaar dat het belangrijk is dat onze mensen tegelijkertijd deskundig en gemotiveerd zijn. Dit dubbel doel is het best te realiseren met een opleidingsaanbod dat zij zelf in mekaar kunnen steken.

Twee werkgroepen van 5 verzorgenden hebben elk 5 opleidingen samengesteld: een 'basispakket' en een 'gevorderdenpakket'. Ook de volledige groep van 100 verzorgenden bij Welzijnsregio kon via een enquête aangeven waar hun belangstelling naar uitgaat, getuigt Marijke Winters, maatschappelijk werker en begeleider van het traject.

Vanuit de werkgroep werden uiteindelijk een 10-tal opleidingen voorgesteld waaronder een EHBO-cursus, kanker in de thuiszorg, aangepast koken... In de cursus 'Al fluitend naar je werk' leren de medewerkers bovendien op een positieve manier omgaan met dagdagelijkse problemen. Alle opleidingen zijn praktijkgericht en worden op maat georganiseerd.

Het vormingsprogramma ligt nu klaar en alle verzorgenden kunnen er hun keuze uit maken om voor 2011 er weer fluitend maar tegelijkertijd zeer ernstig, tegenaan te gaan.

Info: www.ikleerweer.be

Persartikel:  Welzijnsregio Noord-Limburg wint de eerste 'Ik leer weer award'