Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 24 november 2008.

Alcoholhulp online

alcoholhulpSedert september 2008 is Kelly Jacobs de nieuwe preventiewerker van het CAD voor Noord-Limburg. De Noord-Limburgse gemeenten en OCMW's dragen financieel bij tot dit initiatief. Hierdoor kunnen zij voor preventieactiviteiten beroep doen op CAD Limburg.

Een recent initiatief van CAD Limburg en Drughulp Kempen is de website alcoholhulp. Wie informatie zoekt of zich zorgen maakt over zijn eigen alcoholgebruik of dat van iemand anders, kan voortaan terecht op deze gespecialiseerde website.

De bezoeker kan er een zelftest uitvoeren om na te gaan of zijn alcoholgebruik zich in een 'risicozone' bevindt. Maar ook partners, familieleden, vrienden en collega's van problematische drinkers vinden er heel wat informatie. Verder wordt aandacht besteed aan jongeren en alcohol.

Gemiddeld duurt het zeven jaar voor een problematische drinker de stap naar de hulpverlening zet. Dat hoeft nu niet meer met het zelfhulpprogramma op deze website. De bezoeker kan zelfstandig en volledig anoniem iets aan zijn probleem doen.

Als hij of zij dan toch nog extra hulp of begeleiding nodig heeft, dan kan er via chat, e-mail of telefoon persoonlijk contact gezocht worden met een professionele hulpverlener. Naast het zelfhulpprogramma biedt de website immers ook een internetbegeleiding. In dat laatste geval moet de bezoeker wel zijn anonimiteit opgeven, maar zijn privacy wordt wel gegarandeerd.

Deze website is een gezamenlijk initiatief van de CAD (Centra voor Alcohol- en andere Drugproblemen) en Drughulp Kempen. Het project wordt gefinancierd door de federale overheid.

Ga naar de website: www.alcoholhulp.be.

Zie voor verdere informatie: Herwig CLAEYS, Internethulpverlening voor personen met alcoholproblemen.

Voor de preventiewerking in Noord-Limburg kan je terecht bij: Kelly Jacobs, CAD Noord-Limburg, Kerkstraat 5, 3910 Neerpelt, tel. 011/64.78.11. Voor Hechtel-Eksel is Katrien Kellens de preventiewerker, te bereiken op 011/45.10.69 - www.cadlimburg.be