Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 8 mei 2008.

Jongeren helpen bij inrichting crisiswoning

Het bouwproject van OCMW Hechtel-Eksel kan binnenkort in gebruik genomen worden. In dit project voorziet het OCMW een appartement en een studio voor permanente bewoning. Een tweede studio wordt gereserveerd voor crisisopvang.

Jongeren helpen bij inrichting crisiswoningVoor de inrichting ontving het OCMW een subsidie van de Nationale Loterij en een bijdrage van adventswerking van de buren van het Don Boscocollege. Een vijftal jongeren van de pastorale animatie groep en hun leerkracht hielpen de klusjesman van het OCMW om de  meubels te monteren. Op deze wijze hebben ze kennis kunnen maken met dit project.

In de jaren 80 erfde het OCMW een kleine woning. De erflater bepaalde in haar testament dat het OCMW de woning voor de huisvesting van kansarmen diende te gebruiken. Verschillende bewoners passeerden er. In 2004 werd door de raad beslist om de woning af te breken en te vervangen door een nieuwbouw. Via de Vlaamse bouwmeester werd een wedstrijd uitgeschreven en werd er gekozen voor het ontwerp van architecte Evelyne Hamblok.

Jongeren helpen bij inrichting crisiswoningUiteindelijk werd in 2006 het definitieve ontwerp goedgekeurd, namelijk de bouw van een aangepast appartement op het gelijkvloers bestemd voor permanente bewoning door een bejaarde of mindervalide. Op de verdieping worden twee studio’s voorzien: één studio is bestemd voor permanente bewoning, de tweede studio wordt gereserveerd voor crisisopvang. De studio’s bestaan uit een leefgedeelte, een keukentje en een sanitaire cel. Slaapgelegenheid wordt voorzien volgens het duplexprincipe.

In de loop van de volgende weken zal de binnenafwerking gerealiseerd worden zodat het OCMW vanaf juli de woning kan verhuren.