Diensten / Opvoedingswinkel / Agenda / Als leren pijn doet. Opvoeden van kinderen met ernstige leerproblemen

Als leren pijn doet. Opvoeden van kinderen met ernstige leerproblemen

Dinsdag 13 maart 2018 om 20.00 uur, BinnenHOF, Norbertinessenlaan 5, Neerpelt

Spreker: Pol Ghèsquiere, docent orthopedagogiek, K.U. Leuven

Leren op school gaat niet altijd vanzelf. Ook gezonde, leuke, intelligente kinderen slagen er soms niet in vlot te leren lezen of rekenen.

Als leren pijn doet, laat zich dat ook thuis voelen. Het kind kan zich thuis of op school onbegrepen gaan voelen, zijn zelfvertrouwen kwijtraken en zelfs druk of onhandelbaar, lastig of agressief worden. De ouders worden teleurgesteld in hun verwachtingen.

Dit kan leiden tot grote spanningen en problemen in het gezin. Waar moeten ouders met hun vragen terecht als anderen hen overbezorgd noemen? Hoe kunnen ze vertrouwen hebben in de leerkrachten en begeleiders van hun kinderen als ze het gevoel krijgen dat hun bekommernissen en vragen niet ernstig worden genomen?

Deze lezing biedt antwoorden op deze vragen en geeft advies bij het opvoeden van kinderen met leerstoornissen en helpt bij het zoeken naar aangepaste hulp. Ook geeft de lezing leerkrachten inzicht in wat het voor een gezin betekent als een van de kinderen met leerstoornissen worstelt.

Inkom: Gratis

Inschrijven: info@opvoedingswinkelnoordlimburg.be