Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 16 september 2019.

Gezocht: fietsvrienden

Welzijnsregio Noord-Limburg organiseert 2 keer per jaar een fietsproject waarbij vrijwillers volwassenen de techniek van het fietsen aanleren. Sinds 2017 leerden zo al een 100-tal deelnemers aan 6 cursussen fietsen. En de lessen hebben succes: maar liefst 90% van de deelnemers kan daadwerkelijk fietsen na deze cursus! 

Naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit 2019 lanceren we opnieuw een warme oproep naar fietsvrienden.

Oefening baart kunst!

Een 'fietsvriend' is een vrijwilliger die samen met de beginnende fietser regelmatig een stukje gaat fietsen in rustige straten. Het is belangrijk voor de deelnemers om ook na de cursus te blijven oefenen. Daarom zijn de fietsvrienden zo belangrijk.
Een warme oproep, dus, aan iedereen die graag fietst en mensen helpt!

Een goede fiets is een must

Dankzij subsidies van Cera, een coöperatieve vennootschap die investeert in maatschappelijke projecten, konden we in 2019 zes nieuwe fietsen en beschermingsmateriaal aankopen. Maar we kunnen nog altijd extra fietsen gebruiken zodat elke deelnemer de hele les kan oefenen. 

Heb je nog een fiets (liefst maat 24 inch) die je niet meer gebruikt, maar die wel nog in goede staat is? Breng hem dan binnen bij Welzijnsregio! Wie weet, leert jouw oude fiets nog iemand fietsen!

Wil je fietslesgever of fietsvriend worden, heb je thuis nog een goede fiets of heb je nog een andere vraag? Neem dan zeker contact op met de regionale integratiedienst van Welzijnsregio. Mail naar Goele Kerkhof  of bel haar op nummer 011 23 87 34.