Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 12 oktober 2018.

Geslaagde interactieve gespreksavond rond armoede in Bocholt

Voor een eerste Interactieve gespreksavond rond het thema Armoede mocht het Sociaal Huis van Bocholt 70 mensen verwelkomen.

Tijdens de avond werden de aanwezigen meermaals geraakt door het levensverhaal van Ingrid , Aydin en Keyrim.

Deze gespreksavond in Bocholt kadert in hun lokale actieplan rond participatie en sociale activering dat in de Noord-Limburg gezamenlijk werd uitgewerkt, maar dat in elke gemeente een verdere uitwerking krijgt. Zie: Inspiratiemoment Participatie en Sociale Activering. Bruggen bouwen om te verbinden.

Treffende getuigenissen

Ingrid bracht haar levensverhaal aan de hand van een spiegelgesprek. Hierin werd duidelijk waar een persoon in armoede vaak de boot mist of niet beschikt over de juiste funderingen.

Ze bracht ook een positieve boodschap. Het is belangrijk dat we steeds de krachten zien van mensen in armoede want die zijn er zeker!

Aydin en Keyrim namen de toeschouwers dan weer mee naar hun wijk in Heusden-Zolder. Ze leerden ons dat broederschap en er zijn voor elkaar zeer belangrijk is.

Participatie is uiterst belangrijk: “Alles wat je voor mij doet, maar zonder mij, doe je tegen mij”.

Lokale armoedevereniging

Na de pauze was er een panelgesprek aan de hand van de vragen en de bedenkingen uit het publiek. Helaas was de avond tekort en konden niet alle vragen beantwoord worden.

Als vervolg op deze avond wil Bocholt zijn eigen lokale armoedevereniging oprichten. Iedereen die interesse heeft om hier aan mee te werken is welkom op dinsdag 23 oktober om 19u30 in Gemeenschapscentrum De Kroon te Bocholt.

Voor meer info kan je steeds contact opnemen met Toon Vanherk , participatiemedewerker van het Sociaal Huis Bocholt op het telefoonnummer 089/20 19 55 of via toon.vanherk@bocholt.be .