Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 4 september 2018.

Sur ma Route - Vzw Cachet laat jongeren uit de Jeugdzorg aan het woord.

Met de Noord-Limburgse OCMW’s verenigd binnen Welzijnsregio organiseren we regelmatig gezamenlijke vormingsmomenten voor onze medewerkers.

Op 27 september staat een halte van VZW Cachet op het programma, een halte in Noord-Limburg op hun route om vooral ervaringen van jongeren/jongvolwassenen uit de jeugdhulp te delen.

Ervaring delen

In de werking van de OCMW's en afgeleid in de diensten van Welzijnsregio en het Sociaal Verhuurkantoor hebben we regelmatig te maken met jongvolwassenen met een verleden in de jeugdhulp of met gezinnen die begeleiding krijgen vanuit jeugdhulp.

Elke empowerende hulpverlening gaat uit van een participatieve benadering en als het gaat om jongeren en jongvolwassenen wordt dit nog een ietsje meer verwacht.

Dus elke ervaring die we hierover kunnen opdoen is meegenomen.

Sur ma Route

‘Sur ma Route’ van vzw Cachet is zo een programma waarbij de jongeren in dialoog gaan met beleid en hulpverlening. Samen gaan ze op zoek naar een beter parcours van Jeugdhulp naar zelfstandigheid.

Op vraag van de OCMW’s organiseren we deze voorstelling op donderdag 27 september om 13.30 uur in CC de Kroon, Nevenplein 1 te Bocholt-Kaulille.

We maken er tegelijkertijd een netwerkmoment van voor ontmoeting met hulpverleners uit het brede werkveld van (jeugd)hulpverlening.

Deelname is gratis. U moet wel inschrijven voor 14 september middels een mail aan cachet@welzijnsregio.be

Meer informatie over vzw Cachet en  de publicatie 'Sur ma route'