Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 25 september 2017.

Buurteluur. Een smakelijk initiatief van OCMW Hamont-Achel

Vanaf half oktober start OCMW Hamont-Achel met een buurtrestaurant volgens het vertrouwde concept.

Gezellig keuvelen terwijl je een lekkere, vers bereide maaltijd achter de kiezen slaat voor een budgetvriendelijke prijs.

Daarnaast is het doel dat mensen elkaar leren kennen, ze dichter bij elkaar brengen en zo ontmoetingskansen creëren voor alle Hamont-Achelaren.

Buurtzorg

“Uit een rondvraag van het project Buurtzorg bleek dat veel alleenwonende 65-plussers op zoek zijn naar een plaats waar men de buurt kan ontmoeten”, vertelt OCMW-voorzitter Serge Vander Linden. “Met de opstart van Buurteluur spelen we in op deze vraag. We willen op deze manier de samenhorigheid in de buurt versterken en eenzaamheid bij ouderen een halt toeroepen. Iedereen is welkom. Breng dus gerust je buren, kameraden of familieleden mee.”

Buurteluur wordt twee keer per maand georganiseerd. Elke tweede donderdag van de maand in de parochiezaal van Hamont-Lo (Leeuwerikstraat 6) en elke vierde donderdag van de maand in de parochiezaal van Achel-Statie (Sint-Odilialaan 58). Het buurtrestaurant vindt ’s middags plaats. De deuren openen om 11.45 uur, het eetmoment start om 12.00 uur en het einde is voorzien rond 14.00 uur. De aftrap van Buurteluur in Hamont vindt plaats op 12 oktober, terwijl er op 26 oktober gezellig wordt getafeld in Achel.

Praktische info over menu, prijs en voorverkoop vind je op de website van Hamont-Achel.

Vrijwilligers

Het OCMW zoekt nog vrijwilligers die tijdens de Buurteluurmiddagen graag hun steentje willen bijdragen. Zie jij dit zitten? Neem dan telefonisch contact op met Bieke Steensels op het nummer 011 51 05 01 of stuur een e-mail naar info@ocmwhamontachel.be.