Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 15 oktober 2015.

Pelle Melle, de nieuwe zorgcampus in Overpelt geopend

Zorgcampus Pelle Melle in Overpelt is officieel geopend in aanwezigheid van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen.

Deze campus met een bijzondere aandacht voor de senioren is het unieke resultaat van een historische en doorgedreven samenwerking tussen het woonzorgcentrum Immaculata en de gemeente Overpelt.

Onder één dak

Pelle Melle is een heel complete campus geworden. Nagenoeg nergens in Vlaanderen worden alle vormen van dienstverlening voor senioren op een dergelijke wijze bij elkaar gebracht als hier. Bovendien is de campus ook nog eens volledig verweven met de Overpeltse dorpskern, zeggen burgemeester Jaak Fransen van Overpelt en directeur Roel Eerlingen van woonzorgcentrum Immaculata.

De gemeente investeerde de afgelopen jaren in moderne huisvesting en dienstverlening voor de Overpeltse senioren. Het “rustoord” Immaculata van vroeger veranderde intussen van een instelling waar iemand uit noodzaak naartoe moest, naar een aantrekkelijk huis waar het gewone leven zo veel mogelijk zijn verdere gang gaat. Deze ontwikkelingen zijn nu samengebracht in een compleet nieuw centrum aan de Dorpsstraat.

Pelle Melle

Het resultaat van deze verregaande stap is dat voortaan nagenoeg alles wat met senioren te maken heeft dicht bij elkaar onder één dak. Van eenvoudige administratieve hulp, over het bekomen van allerlei informatie, het krijgen van specifieke hulp bij zorgvragen, een gezellige ontmoetingsruimte, ontspannende en leerrijke activiteiten tot aangepaste woonvoorzieningen.

Het is allemaal voorzien in Pelle Melle. De naam Pelle Melle is dan ook een verbastering vanuit het Franse pêle-mêle, wat mengelmoes, allegaartje betekent. Dit uitte zich in de gezellige drukte tijdens het openingsweekend.

Burgemeester Jaak Fransen: “Met Pelle Melle biedt Overpelt aan zijn senioren een uniek integraal concept aan. Het biedt een brede waaier aan complementaire diensten en wil zo een antwoord bieden op het uitgebreide spectrum van vragen waar senioren mee te maken krijgen.”

Directeur Roel Eerlingen: ”Bovendien is Pelle Melle compleet verweven met het leven van alledag in het centrum van Overpelt. De zorgbehoevende wordt niet geïsoleerd, maar maakt maximaal deel uit van het gewone leven. De nieuwe zorgcampus is een schoolvoorbeeld van vermaatschappelijking van de zorg.”

Maak in deze voorstellingsvideo kennis met Pelle Melle