Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 29 september 2015.

Open Atelier, altijd een open bedrijf, maar nog net iets meer op zondag 4 oktober

Zondag 4 oktober is het Open Bedrijvendag in Vlaanderen.

In Overpelt zetten negen bedrijven hun deuren open. Een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen. ‘Stuk voor stuk bedrijven die model staan in hun sector’, zegt Nele Gutschoven als schepen van lokale economie.

Eén van deze modelbedrijven is Open Atelier Noord-Limburg. Vooral uniek omdat de productie niet het allerbelangrijkste is, maar vooral het leerproces dat de werknemers er doormaken op de werkvloer. Een werkvloer die uitrolt richting tewerkstelling bij de bedrijven in de omgeving.

Echt bedrijf

Op dit vlak is Open Atelier altijd een voorloper geweest, zegt directeur Koen Cools. Als sociaal tewerkstellingsinitiatief hebben we er van in het begin voor gekozen om een echt bedrijf te zijn, midden tussen de andere bedrijven.

Twee moderne bedrijfshallen op de industrieterreinen van Overpelt en Lommel, en een afdeling in Lummen. Actief in zeer verscheiden sectoren gaande van hout-, metaal-, kunststof- en textielverwerking, assemblagewerkzaamheden en allerlei goederenbehandeling.

Dit alles in een frisse en moderne omgeving, met veel aandacht voor automatisatie waar het kan. Denk maar aan het pronkstuk van een CNC gestuurde houtbewerkingsmachine die Open Atelier in 2013 installeerde.

Leren (en) werken

Gemiddeld heeft Open Atelier op de drie locaties een tachtigtal werknemers in dienst. In de voorbije 25 jaar dat het bedrijf nu bestaat hebben meer dan 1.500 personen hier een werkervaring gevolgd.

Het accent ligt er op de persoonlijke aanpak en de eigen motivatie. Iedereen die bereid is om samen met collega’s en teamleiders aan opdrachten te werken, vindt een plaats in ons bedrijf.

Kom dat zien…

… en vooral meemaken op de Open Bedrijvendag, zondag aanstaande. Weet ons te vinden op Nolimpark 2127. Kies je persoonlijk werkervaringstraject door onze werkhallen.  Maak kennis met de werkzaamheden en de meest verscheiden producten die bij Open Atelier worden samengesteld en timmer letterlijk zelf mee aan een duurzame samenleving.

Open Atelier heet je welkom tussen 10.00 en 17.00 uur, in de Haltstraat 90 bus 1 te Overpelt - Kaart

Meer info over Open Atelier op de Bedrijvenfiche van Open Bedrijvendag.