Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 5 november 2014.

Budget4life opnieuw geopend voor Noord-LImburgse jongeren

Na het succes van de budgetbeurs vorig jaar is er vrij vlug gestart met de voorbereiding van de editie 2014. Deze is vandaag 5 november van start gegaan en zal doorlopen tot 3 december.

De beurs werd uitgewerkt door een groep van maatschappelijk assistenten die in hun dagdagelijks werk veelal bezig zijn met schuldhulpverlening. Met budget4life hebben ze zich geëngageerd om preventief te werken, vooral naar jongeren toe.

Uniek is dat de maatschappelijk werkers zelf met de jongeren doorheen de beurs stappen, met hen de problemen ondervinden en tegelijkertijd met de jongeren naar oplossingen zoeken.

Wat als je morgen op eigen benen staat?!

Vroeg of laat gaat elke jongere de deur uit. Daarmee zetten ze de stap in het onbekende, uit een vertrouwde en vaak beschermde omgeving, in een nieuwe wereld waarin ze zelf verantwoordelijk zijn.

We weten allemaal dat het leven duur is, maar weten de jongeren dit ook? We leven tenslotte in een consumptiemaatschappij waarin we constant in de verleiding worden gebracht om te consumeren. De gevaren en gevolgen hiervan loeren jammer genoeg om de hoek.

In het kader van zijn preventietaak heeft de dienst schuldbemiddeling van Welzijnsregio Noord-Limburg i.s.m. CAW Limburg met het JAC en de OCMW’s van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer het project ‘Budget4life’ uitgewerkt.

Budget4life is een project dat deel uitmaakt van het Limburgse BIZ-programma (BudgetInZicht) dat de kwaliteitsverbetering van de schuldhulpverlening bevordert en bovendien preventie-initiatieven organiseert. BIZ is een samenwerkingsproject tussen het CAW-Limburg en de Limburgse OCMW's met financiële steun van de Vlaamse minister voor Welzijn.

Meer info over BIZ in LImburg.

Interactieve tentoonstelling

‘Budget4life’ is een interactieve tentoonstelling rond budget en koopkracht voor leerlingen van het 6de en 7de secundair onderwijs. Twee maatschappelijk werkers uit het werkveld leiden de leerlingen gedurende twee uren rond doorheen de wereld van consumeren, schulden maken en oplossingen zoeken. Meer info op www.budget4life.be

Budget4Life gaat door op schooldagen van 5 t.e.m. 3 december 2014 en dit in verblijfscentrum ’t Pelterke in Overpelt. Elke schooldag zijn er vier rondleidingen en dit voor max. twintig leerlingen per rondleiding. Twaalf scholen uit de regio hebben zich hiervoor ingeschreven zodat er in totaal 60 groepen zullen worden rondgeleid.

Op woensdagnamiddag is er de gelegenheid voor hulpverleners en leerkrachten om kennis te maken met dit inititiatief.

Is er nog interesse om de beurs te bezoeken dan kan dit nog op de woensdagen 12, 19 en 26 november in de namiddag.

Voor info en inschrijvingen kan je terecht bij Wendy Heins van BIZ: wendy.heins@cawlimburg.be

www.budget4life.be