Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 1 december 2013.

Eerste gezamenlijke personeelswerving door de Noord-Limburgse OCMW's

Dit weekend vertrok de vacature voor de eerste gezamenlijke werving. Het betreft de vacature voor logistieke hulp die uitgaat van Welzijnsregio en van de OCMW’s van Neerpelt, Overpelt, Lommel en Hechtel-Eksel.

Met deze samenwerking zien de OCMW’s alleen maar voordelen. Zowel voor  zichzelf als voor de kandidaten. Binnenkort volgen er nog gezamenlijke wervingen voor administratief medewerker en voor maatschappelijk assistent. De Noord-Limburgse samenwerking wordt hiermee weer een stukje uitgebreid.

Eén vacature, één kandidaatstelling, één selectie

Het was regelmatig een frustrerende ervaring voor de OCMW’s uit naburige gemeenten met dezelfde vacatures. Kandidaten melden zich op verschillende plaatsen en nemen deel aan gelijklopende examens. Veel werk en inspanning op niets in feite en daarom worden de krachten gebundeld en de taken verdeeld.

Met deze gezamenlijke wervingsprocedure hoeven kandidaten maar op één plaats te solliciteren. Op het sollicitatieformulier duiden zij aan voor welke OCMW’s zij zich kandidaat stellen. Dat kan voor alle OCMW’s op het lijstje als ze dit wensen. Voorts worden er gezamenlijke selectieproeven georganiseerd. Wanneer een kandidaat geslaagd is komt deze op de wervingsreserve van de OCMW’s die hij bij de kandidaatstelling heeft aangeduid. Komt er in één van deze OCMW’s een plaats beschikbaar, dan komen de kandidaten op deze wervingsreserve hiervoor in aanmerking.

Blijf op de hoogte

De bekendmaking van de vacature gebeurt via de geëigende kanalen van de OCMW’s, via de VDAB-website en via de vacature-pagina van de website van Welzijnsregio Noord-Limburg. Hier kan je het formulier ‘Blijf op de hoogte’ invullen. Wanneer er dan een vacature wordt geplaatst op deze website, krijg je hiervan een bericht per mail.

Aangezien ook de OCMW’s meestal hun eigen vacatures bekendmaken via deze site, is het handig voor werkzoekenden in de zorgsector in Noord-Limburg om snel op de hoogte te worden gesteld van een jobaanbieding bij Noord-Limburgse OCMW’s, Sociaal Verhuurkantoor of Welzijnsregio.

Naar de pagina 'Blijf op de hoogte'

Naar de vacature logistiek medewerker