Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 23 april 2012.

Dankzij Duwolim energierenovatiekrediet aan zeer voordelige voorwaarden en zelfs renteloos voor beperkte inkomens

Al 1000 Limburgers hebben beroep gedaan op de begeleiding en energielening van Duwolim met slechts 2 % intrest. Nu is er goed nieuws voor iedereen met een beperkt inkomen of klein pensioen die een nieuwe verwarmingsinstallatie nodig heeft of zijn woning wil isoleren. Zij kunnen bij cvba Duwolim terecht voor een renteloze ‘sociale’ lening.

De prijs van energie blijft maar stijgen en neemt een steeds grotere hap uit ieders budget. Het wordt dus almaar belangrijker dat we zo energiezuinig mogelijk wonen. Dit uiteraard ook omwille van de klimaatproblematiek. Spijtig genoeg twijfelen veel Limburgers omwille van de crisis en de recente wijzigingen in het premiebeleid om te investeren. Duwolim wil dat àlle Limburgers, ook mensen met een beperkt inkomen, hun woning energiezuinig kunnen renoveren. Toen einde 2012 de federale intrestkorting van de ‘groene lening’ afgeschaft werd heeft Duwolim er bij de Vlaamse overheid op aangedrongen om dit systeem opnieuw mogelijk te maken voor gezinnen met een laag inkomen, dwz een bruto inkomen (ook pensioen of uitkering) van max. 16306 € of ‘verhoogde tegemoetkoming’. We zijn daarom heel blij dat we hen voor energiebesparende renovatiewerken opnieuw een lening aan 0 % kunnen aanbieden.

Duizenden andere Limburgse gezinnen (met een inkomen tot max. 37 340 € voor een alleenstaande of 53 350 € voor een koppel) kunnen bij Duwolim ook genieten van een voordelige rentevoet, nl. slechts 2 %. Plus uiteraard de gratis uitgebreide begeleiding door een energieadviseur.

In april 2012 kon de 1000ste cliënt een kredietovereenkomst ondertekenen bij Duwolim. Mevr. Frederickx plaatste een nieuwe gascondensatieketel na een schoorsteenlek en bespaart maandelijks 42 € op haar gasfactuur. Zij kan bovendien genieten van meerdere premies o.a. de ‘verbeterings- en aanpassingspremie’. Als ‘beschermde klant’ is er voor haar ook de Infrax-premie van 800 €.

Let op: Geld lenen kost ook geld! !!! Deze zin moet verplicht vermeld worden in elke communicatie over kredieten!!!

Meer info over de Duwolim-lening? Kijk op www.duwolim.be

Stebo, Noordlaan 137, 3600 Genk, tel. 089 32 95 39, duwolim@stebo.be

Limcoop (ACW), Mgr. Broekxplein 6, 3500 Hasselt, tel. 011 29 08 58 - 011 29 08 08, ludo.vounckx@limcoop.be

Voor informatie over premies bij bouwen of verbouwen kan je terecht bij het woonloket in je eigen gemeente. Zie hiervoor de website van Wonen in Noord-Limburg