Dit nieuwsbericht werd toegevoegd op 15 oktober 2010.

Kijken naar... Zorg in Overpelt

Op zondag 24 oktober plaatst de gemeente Overpelt het zorgaanbod in de kijker. De verschillende zorginstellingen  zetten hun deuren open en bieden diverse onthaalprogramma's aan. Het is niet alleen een belangrijke dienstverlening die hier in de kijker wordt gezet. Ook op tewerkstellingsvlak is dit aanbod niet te onderschatten. Met zo een 2000 werknemers is de zorg de tweede belangrijkste sector in Overpelt.

De activiteiten op zondag 24 oktober situeren zich rond:

  • Revalidatie & MS-Centrum, de Klimroos en Lindelheide in de Boemerangstraat
  • Dienstencentrum St-Oda aan de Breugelweg
  • Serviceflats en woon- en zorgcentrum Immaculata in de Dorpsstraat
  • Om praktische redenen neemt het Mariaziekenhuis niet deel aan deze dag. In de week van 18 tot 23 oktober 2010 organiseert het pijncentrum van het ziekenhuis de week van de pijn.

Meer informatie op de website van gemeente Overpelt: www.overpelt.be

PROGRAMMA 24 oktober

Revalidatie & MS-Centrum, De Klimroos, Lindelheide - van 13 tot 16.30 uur

Deze drie instellingen liggen op één campus aan de Boemerangstraat. Zij organiseren samen een begeleide wandeling doorheen de campus. Op alle drie de plaatsen kan u terecht voor infoverstrekking, rondleidingen, demonstraties en tentoonstellingen.

Dienstencentrum St.-Oda - van 9.30 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur

Er is een begeleid bezoek aan twee leefgroepen en vrij bezoek aan een aantal accommodaties (zoals snoezelruimte, luchtkussen, trilvloer, waterbed). In de cafetaria is er video, drank en versnaperingen. De opendeurdag kadert tevens in het 40-jarig bestaan van St.-Oda.

Serviceflats en woon- en zorgcentrum Immaculata - van 13.30 tot 17 uur

Zij bieden samen een gegidste rondleiding aan met een bezoek aan de serviceflats en het woon- en zorgcentrum. Afsluitend bieden zij een drankje aan in de cafetaria. De start is via de inkom van Immaculata.